Υπογραφή Συμφωνίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO)


Από τον Πρύτανη Πουγιούτα και τον Αντιπρύτανη Baykof για την Προσφορά Διπλών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO), το πιο γνωστό και εξειδικευμένο στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική πανεπιστήμιο της Ρωσίας, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για την προσφορά μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών. Συγκεκριμένα, τα ήδη αναγνωρισμένα/πιστοποιημένα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, «Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές» και «Δίκαιο και Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση», θα οδηγούν πλέον σε διπλό τίτλο σπουδών «Συμβουλευτικής στη Διεθνή Πολιτική», το οποίο θα εκδίδεται από το MGIMO. Οι φοιτητές, θα σπουδάζουν στο πρώτο έτος στη Λευκωσία και στο δεύτερο έτος στη Μόσχα, όπου θα ολοκληρώνουν τη διπλωματική τους εργασία υπό την εποπτεία των δύο πανεπιστημίων.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, και ο Αντιπρύτανης του MGIMO, Δρ Andrey Baykov, υπέγραψαν την συμφωνία μεταξύ των δύο πανεπιστημίων, παρουσία του Ρώσσου Πρέσβη, κου Stanislav V. Osadchi.

Ο Πρύτανης Πουγιούτας ευχαρίστησε τον Αντιπρύτανη Baykov, δηλώνοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να συνεργάζεται με ένα από τα πιο διακεκριμένα πανεπιστήμια του κόσμου. Ο Πρύτανης ευχαρίστησε επίσης τον Ρώσο Πρέσβη για την στήριξή του στις προσπάθειες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για συνεργασία με πανεπιστήμια της Ρωσίας και ειδικά για την καθοριστική του συμβολή στην επίτευξη της συμφωνίας αυτής. Τέλος, ο Πρύτανης ευχαρίστησε τη Δρ Alina Ratsensko και τον κο Alexei Melnikov από το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο για τη βοήθεια που παρείχαν και γενικά για την άψογη συνεργασία μεταξύ του Κέντρου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ο Αντιπρύτανης Baykov δήλωσε πολύ ευτυχής που δύο διακεκριμένα πανεπιστήμια ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης και έρευνας και δήλωσε έτοιμος για περαιτέρω συνεργασίες. Τέλος, ο Ρώσος πρέσβης ευχήθηκε ότι καλύτερο στα δύο πανεπιστήμια και εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνεργασία αυτή θα οδηγήσει σε αυξημένο αριθμό ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ των δύο ιδρυμάτων.

Στη τελετή υπογραφής παρέστησαν οι: Ανώτερος Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγητής Αντρέας Πολεμίτης, η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων, καθηγήτρια Edna Πατρικίου-Yamasaki, ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, καθηγητής Αχιλλεύς Αιμιλιανίδης, ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης, καθηγητής Ανδρέας Θεοφάνους, ο συντονιστής των προγραμμάτων του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης, Δρ Μιχάλης Κοντός, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Eπίσημη ανακοίνωση του MGIMO: http://english.mgimo.ru/news/unic-master

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










111