Υπουργικό: Συνεχίζεται η προετοιμασία για τις Παγκύπριες Εξετάσεις στα Κ.Ι.Ε.


Και στα απογευματινά και βραδινά μαθήματα των Τεχνικών Σχολών

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη συνέχιση, για τις σχολικές χρονιές 2016-2017 και 2017-2018, των μαθημάτων προετοιμασίας για τις Παγκύπριες Εξετάσεις στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης(Κ.Ι.Ε.) και στα απογευματινά και βραδινά μαθήματα των Τεχνικών Σχολών.

Τα μαθήματα προσφέρονται τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για ίσες ευκαιρίες μάθησης. Στα Κ.Ι.Ε. διδάσκουν έμπειροι καθηγητές, παρέχοντας υψηλό  επίπεδο εκπαίδευσης. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και τα δίδακτρα χαμηλά (€410 το χρόνο).

Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, παρέχονται ειδικές τιμές για πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες (€205 τον χρόνο), ενώ στα παιδιά ληπτών βοηθήματος από το Γραφείο Ευημερίας και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τα μαθήματα  παρέχονται δωρεάν.

Το μέτρο αυτό αποτελεί ένα από μία σειρά μέτρων που αποσκοπούν στη στήριξη των μαθητών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού υπογραμμίζει τέλος ότι συνεχίζει να επεξεργάζεται και άλλα μέτρα στήριξης των μαθητών αυτών, τα οποία και, εν ευθέτω χρόνω, θα ανακοινώσει.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


69