Υπoυργός Παιδείας: Μειώθηκε στο 12% το ποσοστό των μαθητών που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο


Μιλώντας στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Λευκωσία, ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι ''σύντομα ξεκινά και η διαδικασία για την ετοιμασία των αναλυτικών προγραμμάτων της Β΄ και Γ΄ Λυκείου''. ''Έχουμε τα νέα Ωρολόγια Προγράμματα στη Μέση και θα ολοκληρώσουμε το διάλογο εντός του μήνα για θα εφαρμοσθούν στα Γυμνάσια κατά τη νέα σχολική χρονιά''.
Απευθυνόμενος στους μαθητές είπε ότι , ''η κατ' αρχήν επιλογή σας στα Μαθητικά Συμβούλια των σχολείων δείχνει ότι είσθε από εκείνα τα άτομα, που γνοιάζονται και ενδιαφέρονται για την προώθηση των πραγματικών προβλημάτων των μαθητών μέσα στα σχολεία''.

''Μέσα από αυτή την ενιαία οργάνωση που έχετε, την ΠΣΕΜ'', πρόσθεσε, ''προωθείτε για γενικότερες λύσεις και προώθηση των δικών σας αιτημάτων προς τους αρμόδιους φορείς και κυρίως προς το Υπουργείο Παιδείας''.
Ο κ. Δημοσθένους, αφού είπε ότι ''βρισκόμαστε στη διαδικασία, της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης ανέφερε, ότι «μια σειρά αποφάσεων που αφορούν κυρίως τους μαθητές, έχουν υλοποιηθεί κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, όπως είναι για παράδειγμα η συνέχιση του θεσμού της επιχορήγησης της αγοράς ηλεκτρονικού υπολογιστή στους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, η μείωση κάτω των 25 του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, η ολοκλήρωση και επέκταση του θεσμού του υπεύθυνου τμήματος σε όλες τις τάξεις, αλλά και μια σειρά άλλων ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, όπως η συνέχιση κάποιων που ήδη είχαν ξεκινήσει, για παράδειγμα, η συνέχιση της ουσιαστικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών».
Ο Υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στην επίτευξη της μείωσης του αριθμού των μαθητών που εγκαταλείπουν πρόωρα τα σχολεία, από το 17% στο 12%, με στόχο, όπως δήλωσε, «να επιτύχουμε το 10% όπως έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Ο κ. Δημοσθένους σημείωσε ότι στις άλλες χώρες, η πρόωρη εγκατάλειψη ξεπερνά το 14% . τονίζοντας ταυτόχρονα ότι έχει αποδειχθεί πως τα παιδιά, που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο, κατά 53%, θα ευρίσκονται στις ουρές των ανέργων.
Αναφέρθηκε επίσης 'στην έναρξη και λειτουργία, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, «που θα δώσουν πραγματικές διεξόδους, με στοχευμένα, ευέλικτα και επιλεγμένα προγράμματα, που θα έχουν στόχο να έχουμε απόφοιτους με υψηλό κυρίως τεχνολογικό υπόβαθρο και που θα αντιμετωπίσουν επερχόμενες προκλήσεις στην οικονομία της Κύπρου»

Καταληγοντας ο κ. Δημοσθνους ζήτησε από τους μαθητές να συμμετάσχουν μαζί με τους καθηγητές τους σε θεατρική παράσταση στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν της ανάληψης της Ευρωπαϊκής προεδρίας.





Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










135