«Αισθάνομαι νεότερος όσο μεγαλώνω» στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Εργαστήρι εκπαίδευσης ηλικιωμένων στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του EUC Community Finance and Investment Club– EUCOFIN του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Euro Med Business Research Institute (EMRBI). Στόχος του εργαστηρίου ήταν να σμικρύνει το χάσμα γενεών, αλλά και να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να αποκτήσουν δεξιότητες στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας: Να στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα, να ψωνίζουν ηλεκτρονικά, να πληρώνουν τους λογαριασμούς μέσω διαδικτύου και άλλα. Οι ηλικιωμένοι ενθουσιάστηκαν με το φιλικό, χαλαρό και ευδιάθετο περιβάλλον και απόλαυσαν την επαφή και επικοινωνία με τη νεότερη γενιά. Έκαναν φίλους και ανακάλυψαν μάλιστα ότι είναι πολύ ευκολότερες οι πληρωμές όταν γίνονται διαδικτυακά. Επιπλέον, διαπίστωσαν ότι το Facebook είναι ένας πολύ χρήσιμος και οικονομικός τρόπος να επικοινωνούν με μέλη της οικογένειάς τους, που μπορεί να βρίσκονται σε άλλα μακρινά μέρη του πλανήτη. Αισθάνθηκαν ότι ήρθαν πιο κοντά στη σύγχρονη κοινωνία.

Το εργαστήρι φιλοξενήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, υπό την αιγίδα του Grundtvig LLP, που είναι ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το ΙΔΕΠ Κύπρου. Αρκετά μέλη του EMRBI που ηγούνται του προγράμματος «Feeling Youngerby Getting Older»  (FYGO), ενώθηκαν με τους φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και έγιναν εκπαιδευτές για μια μέρα, ώστε να  συμβάλουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ηλικιωμένων,στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Την ομάδα του EMRBI αποτελούσαν: η επίκουρος καθηγήτρια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και συντονίστρια του προγράμματος Simona Mihai Yiannaki, ο καθηγητής Δημήτρης Βρόντης - Διευθυντής του EMRBI/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο καθηγητής Hans Ruediger Kaufmann - Αντιπρόεδρος του EMRBI/ Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Γιούλα Μελανθίου, η επίκουρος καθηγήτρια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Λουκία Ευριπίδου, η Γιούλα Παπακυριακού - μέλος του EMRBI, υπεύθυνη του Health Tourism Committee και πρόεδρος του  Rotary Club Λευκωσίας (2012-2013).

Για περισσότερες  πληροφορίες για το πρόγραμμα του FYGO, στη σελίδα στο Facebook: Fygo-Feeling-Younger-by-Getting-Olderκαι την ιστοσελίδα μας: www.feeling-younger.eu




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










152