«Απομακρύνονται» περισσότερο οι προαγωγές. Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ στην Ολομέλεια


Με πρόταση που κατέθεσαν στην Ολομέλεια της Βουλής  το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ ζητούν την αποπαγοποίηση όλων των θέσεων προαγωγής στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το Paideia-News παραθέτει την αιτιολογική έκθεση της πρότασης που υπογράφεται εκ μέρους του ΔΗΚΟ από το Νικόλα Παπαδόπουλο  και εκ μέρους του ΑΚΕΛ από το Γιάννο Λαμάρη. Αναφέρεται:

«Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η τροποποίηση του περί της Απαγόρευσης Πλήρωσης Κενών Θέσεων στο Δημόσιο Τομέα και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (Ειδικές Διατάξεις) Νόμου ώστε από την προβλεπόμενη  διαδικασία αναστολής πλήρωσης κενών θέσεων στη δημόσια υπηρεσία, να εξαιρεθούν οι θέσεις προαγωγής, οι οποίες αφεξής θα πληρώνονται χωρίς να υπάγονται σε διαδικασία αποπαγοποίησης».   

Η πρόταση νόμου αναμένεται να συζητηθεί το Σεπτέμβριο αφού σήμερα ήταν η τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας λόγω θερινών διακοπών.  Σημειώνεται ότι για προτάσεις νόμου, δεν λαμβάνονται αποφάσεις από  επιτροπές της Βουλής, παρά μόνο από την Ολομέλεια.

 Τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι αν η Επιτροπή Οικονομικών θα συνεδριάσει ή όχι εντός της ερχόμενης εβδομάδας, για να εγκρίνει την απόφαση του Υπουργικού για αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής στην εκπαίδευση. Μέχρι στιγμής δεν έχει λεχθεί τίποτε για κάτι τέτοιο και κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποια θα είναι η κατάληξη.   

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε μέρα που περνά μειώνει ακόμη περισσότερο τις όποιες λίγες ελπίδες απομένουν να γίνουν οι προαγωγές έστω και την υστάτη. Ήδη τα χρονοδιαγράμματα αρχίζουν να γίνονται απαγορευτικά για την έναρξη της διαδικασίας των προαγωγών.   

 Τα πάντα είναι στον αέρα.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










144