«Γίνε Φοιτητής Για Μια Μέρα» για μαθητές Β, Γ΄ Λυκείου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο


Συνεχίζεται και φέτος, το πρωτοποριακό πρόγραμμα που εισήγαγε στην Κύπρο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: «Γίνε Φοιτητής Για Μια Μέρα» με την υποστήριξη της Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού . Το πρόγραμμα που σημειώνει ετησίως μεγάλη επιτυχία απευθύνεται σε μαθητές Β΄ και Γ΄ Λυκείου, Τεχνικών Σχολών και Ιδιωτικών Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης. Εντάσσεται στα πλαίσια των σύγχρονων μορφών καθοδήγησης και επαγγελματικού προσανατολισμού.
Το πρόγραμμα «Γίνε Φοιτητής Για Μια Μέρα» δίνει την ευκαιρία σε όσους συμμετέχουν να παρακολουθήσουν διαλέξεις στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε μαθήματα του κλάδου σπουδών που τους ενδιαφέρει. Βασικός στόχος είναι η ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο των διαφόρων προγραμμάτων σπουδών. Επιδιώκει την εξοικείωσή τους, με το ακαδημαϊκό μοντέλο διδασκαλίας μαθημάτων. Είναι επίσης, ένα αποτελεσματικό εργαλείο καθοδήγησης των μαθητών για την κατάλληλη επιλογή σπουδών. Οι έφηβοι έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τις προοπτικές που προσφέρει η ακαδημαϊκή εκπαίδευση όταν γίνουν οι ορθές επιλογές στη βάση των δεξιοτήτων και της κλίσης τους. Εξειδικευμένο προσωπικό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου βρίσκεται στη διάθεση των μαθητών και των γονιών τους για την παροχή πληροφοριών και κάθε άλλης βοήθειας και καθοδήγησης.
Οι μελλοντικοί σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα καθημερινώς (από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή). Οι διαλέξεις θα διεξάγονται κατά τις απογευματινές ώρες μεταξύ 15:00-18:00 ή κατά τις νυχτερινές ώρες μεταξύ 18:00-21:00. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με το Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του σχολείου τους ή με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τηλ. 22713000




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










201