«Νύχτα των Ξωτικών» στο Γάλλο-Κυπριακό Σχολείο


Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς φέτος για τα μικρότερα παιδιά του Γάλλο-Κυπριακού Σχολείου στη Λευκωσία. Εικοσιέξι παιδιά ηλικίας τεσσάρων και έξι χρόνων, μετατράπηκαν για ένα βράδυ, σε «Ξωτικά του Άγιου Βασίλη».

«Θεωρήσαμε ότι ήταν καλή ιδέα για τα παιδιά να κοιμηθούν στο σχολείο», δήλωσε η Julien Laneyrie, μια από τις έξι καθηγήτριες του Γάλλο-Κυπριακού Σχολείου που επιβλέπανε την «Νύχτα των Ξωτικών». «Είχα την ίδια εμπειρία πριν δύο χρόνια και ήταν ένα θαυμάσιο γεγονός. Τι πιο όμορφο για να νιώσεις την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, από το να βρίσκεσαι στο εργαστήρι του Άγιου Βασίλη και να ετοιμάζεις χριστουγεννιάτικα δώρα, σε συνδυασμό με μια πρωτότυπη διανυκτέρευση και Δείπνο Ξωτικών».

Τα παιδιά κατέφθασαν ενθουσιασμένα στο σχολείο, εξοπλισμένα με πιτζάμες, την οδοντόβουρτσα και τον υπνόσακο τους. Οι καθηγήτριες τοποθέτησαν στρώματα γυμναστικής στο πάτωμα της τάξης και έκαναν όλες τις προετοιμασίες για μια άυπνη βραδιά, αφού η μόνη τους έγνοια ήταν να φροντίσουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Χωρίς να χάσουν δευτερόλεπτο, τα παιδιά άρχισαν δουλειά, φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια με χαρτί, κορδέλα και παστέλ. Η σκληρή δουλειά ανταμείφθηκε με ένα χριστουγεννιάτικο πικνίκ με σούπα, σάντουιτς και σοκολατένιες λιχουδιές του Άγιου Βασίλη.

Η προβολή κινουμένων σχεδίων ήταν η τελική έκπληξη της βραδιάς, προτού τα παιδιά πάνε για ύπνο. «Τα περισσότερα παιδιά ήταν φανερά ενθουσιασμένα. Κάποια, ωστόσο, ήταν κάπως ανήσυχα, αφού ήταν η πρώτη τους φορά μακριά από το σπίτι. Πολύ γρήγορα, όμως, κατάλαβαν πόσο σημαντικό ήταν το γεγονός και έτσι ηρέμησαν, απολαμβάνοντας τη Νύχτα των Ξωτικών» είπε η Julien Laneyrie.

Tο επόμενο πρωί αποτέλεσε τη συνέχεια μιας απίστευτης βραδιάς, καθώς οι γονείς έφθασαν ως προσκεκλημένοι για ένα εορταστικό «παγκόσμιο πρωινό», με παραδοσιακά πιάτα διαφόρων χωρών, κάτι που αντανακλά τον πραγματικά διεθνή χαρακτήρα του Γάλλο-Κυπριακού Σχολείου. Κρέπες με καναδέζικο σιρόπι, γαλλικά κρουασάν, αγγλικές λουκανικόπιτες και κυπριακά και λιβανέζικα εδέσματα, ήταν μόνο μερικές από τις επιλογές στο μενού.

Γάλλο-Κυπριακό Σχολείο: Τηλ. 22675285, www.efcn.info




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










844