΄Ημαρτον – Αναδιάρθρωση τώρα


ΤΟΥ ΔΡΟΣ  ΘΑΝΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ*

Η πλημμυρίδα συναισθημάτων που βίωσε ο κυπριακός λαός στο σύνολό του μέσα σε μόλις μια εβδομάδα ήταν καθηλωτική. Αρχίζοντας από την οργή και αγανάκτηση για την αρχική απόφαση των «φίλων μας στην Ευρώπη» για το κούρεμα των καταθέσεων, τα συναισθήματα μας εξελίχθηκαν σε φόβο, αμηχανία και ανησυχία κατά την αναζήτηση του από μηχανής Θεού και καταλήγουν τώρα σε τρόμο με την ανακάλυψη της αλήθειας. Οι προσδοκίες και οι ελπίδες ότι ο ξανθός λαός θα μας ξελασπώσει από το βάλτο, που τα δικά μας λάθη για σειρά ετών μας τελμάτωσαν, εξανεμίστηκαν σε μια νύχτα. Η τραγική φιγούρα του υπουργού οικονομικών όταν εξάγγελε την πλήρη εγκατάλειψη από τη Μόσχα είναι αντίστοιχη της δύσκολης θέσης που βρίσκεται το κράτος μας.

Πέρα από το καίριο πλήγμα στην οικονομία του τόπου αυτό που φαίνεται να υπάρχει ως τρομαχτικό σενάριο είναι οι τεράστιοι κίνδυνοι που αναδύονται για το εθνικό θέμα. Οι Τούρκοι τήρησαν μεν σιγήν ιχθύος ως προς τις εξελίξεις στην οικονομία μας, αλλά οι τελευταίες δηλώσεις του Μεντβέντεφ για τουρκικά συμφέροντα στο φυσικό αέριο στην Κύπρο και η συγνώμη των Ισραηλινών για την απώλεια ανθρώπινων ζωών στον τούρκικο στόλο που κατευθυνόταν στη Γάζα το 2010, καθώς και η πρόθεσή τους να συζητήσουν με την Τουρκία θέματα ΑΟΖ, φανερώνουν ότι πάλι μένουμε πίσω από τις εξελίξεις.

Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα των γεγονότων είναι σημαντικό η πολιτική ηγεσία του τόπου να πάρει επιτέλους τα μαθήματά της και μαζί με την αναδιάρθρωση των τραπεζών μας να προβεί και στη δική της αναδιάρθρωση. Σημαντικό για τη συνέχεια της πολιτικής ζωής του τόπου είναι η παραδοχή του λάθους και η ειλικρινής αναφώνηση του ΗΜΑΡΤΟΝ από όλους τους πολιτικούς, νυν και πρώην, για την κατάληξη που είχαν οι πολιτικές τους, οι ανοχές τους ή και οι ανύπαρκτες κριτικές τους σε όσα προηγήθηκαν εξελικτικά τα τελευταία 10 χρόνια. Η γενική παραδοχή όλων ότι τελικά οι εταίροι μας μέσα στην Ευρώπη και οι φίλοι μας εκτός αυτής μας πούλησαν, ας γίνει η νέα αρχή της πολιτικής μας. Κόμμα μας ας γίνει επιτέλους η Κύπρος και ο λαός της. Φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής με τον κομματικό πατριωτισμό, την ανοχή σε πειράματα τραπεζιτών, την ανικανότητα των τεχνοκρατών μας και την εμπιστοσύνη στην καλοσύνη των «φίλων μας».

΄Εντιμοι κύριοι πολιτικοί,

Ο λαός αγανάκτησε με τις κοκορομαχίες και την προσήλωσή σας στο να θωρακίσετε το κόμμα σας. Σπαταλήσατε πολλές δυνάμεις και ώρες στο να καταστρώνετε πλάνα που θα πλήξουν τους κομματικούς σας αντιπάλους που αφήσατε ή και οδηγήσατε την Κύπρο στο έλεος των βουλών των ξένων. Μπαίνουμε (προσέξετε τον πληθυντικό, γιατί βαδίζουμε χέρι χέρι, αν δεν το καταλάβατε ακόμα) σε ένα μακρύ τούνελ όπου το φως πιθανόν να αργήσει να φανεί αλλά υπάρχει και σε αυτό η άκρη. Αναλώστε, επιτέλους, τις δυνάμεις και τη φαιά ουσία του εγκεφάλου σας για την Κύπρο και μόνο. Είναι αναγκαίο να κινηθούμε τάχιστα με σενάρια για ανατροπή του σκηνικού, τόσο στην οικονομία όσο και στην πολιτική. Φίλοι μας είναι οι δεξιοί, οι αριστεροί, οι κεντρώοι, οι σοσιαλιστές και οι οικολόγοι της Κύπρου.

Η ζημιά έγινε και πρέπει να το παραδεχτούμε. Το δις εξαμαρτείν όμως θα είναι και το τέλος μας.

*Μέλος Δ.Σ. ΠΟΕΔ

Β. Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










220