€600.000 από το ΙΠΕ για την Ευρω-Μεσογειακή συνεργασία στην έρευνα


Ερευνητικές προτάσεις για σημαντικές προκλήσεις, όπως οι κλιματικές αλλαγές, το περιβάλλον και η ενέργεια στην περιοχή της Μεσογείου, και τρόπους αντιμετώπισής τους δέχεται το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ).

Η συγκεκριμένη διεθνική Πρόσκληση με τίτλο «EURO-MEDITERRANEAN Cooperation through ERANET Joint Activities and Beyond» (ERANETMED), εντάσσεται στο Πρόγραμμα ERA-NET του 7ου  Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον συντονισμό των εθνικών πολιτικών της ΕΕ σε θέματα έρευνας και στόχο έχει την προώθηση της ευρω-μεσογειακής συνεργασίας, μέσω της σύμπραξης Εθνικών Προγραμμάτων και Οργανισμών Χρηματοδότησης κρατών-μελών ή και συνεργαζόμενων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις χώρες της Μεσογειακής Συνεργασίας.

Ο προϋπολογισμός του ΙΠΕ για την Πρόσκληση ανέρχεται στα €600.000. Το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης είναι €175.000ανά έργο. Στην περίπτωση που κυπριακός φορέας αναλάβει τον ρόλο του Συντονιστή του διεθνικού Δικτύου τότε το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης μπορεί να αυξηθεί κατά €25.000.

Το ΙΠΕ θα υποστηρίξει έργα που εντάσσονται σε οποιαδήποτε από τις ερευνητικές προκλήσεις που αναφέρονται στην πρόσκληση. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είναι η 31ηΜαΐου 2016.

Στο Δίκτυο του ERANETMED συμμετέχουν οργανισμοί από 15 χώρες, εκ των οποίων οκτώκράτη μέλη (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Μάλτα και Πορτογαλία), μία συνεργαζόμενη χώρα (Τουρκία), έξι χώρες Μεσογειακής Συνεργασίας (Αίγυπτος, Αλγερία, Ιορδανία, Λίβανος, Μαρόκο και Τυνησία) και ένας διεθνής οργανισμός (Centre International de Hautes Études Agronomiques Méditerranéennes).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










168