216 μαθητές στο διαγωνισμό γνώσεων της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου. Ποιοι κέρδισαν


Διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία χθες Πέμπτη, 28η  Μαρτίου 2013, από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου η Ημέρα Ενημέρωσης της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου και ο πρώτος παγκύπριος διαγωνισμός γνώσεων CSMM Genius Genetics Quiz. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου στη Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Ενημέρωσης της Σχολής, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα εργαστήρια του Ινστιτούτου, να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τους διακεκριμένους Ερευνητές και Καθηγητές του Ινστιτούτου και της Σχολής, καθώς και τους φοιτητές της, όπως επίσης και να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις σχετικές με τα προγράμματα Μοριακής Ιατρικής και Ιατρικής Γενετικής.

Εντός των πλαισίων της Ημέρας Ενημέρωσης της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, διεξήχθη ο πρώτος παγκύπριος διαγωνισμός γνώσεων CSMM Genius Genetics Quiz. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και τελούσε υπό την αιγίδα της Διευθύντριας Μέσης Εκπαίδευσης, Δρος Ζήνας Πουλλή.

Η συμμετοχή ήταν τεράστια με 72 ομάδες και συνολικά 216 μαθητές. Το αμφιθέατρο του Ινστιτούτου κατέκλισαν μαθητές από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό είχαν μαθητές Λυκείου, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Στις  διαγωνιζόμενες ομάδες δόθηκε ερωτηματολόγιο με 30 ερωτήσεις, το οποίο απαντήθηκε μέσα σε 30 λεπτά. Οι  τρεις μαθητές της νικήτριας ομάδας θα βιώσουν μια μοναδική εμπειρία, θα επισκεφθούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών το Ινστιτούτο για να παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι και να συμμετάσχουν στις διαδικασίες διάγνωσης και μελέτης κληρονομικών ασθενειών, πλάι στους διακεκριμένους επιστήμονες του  Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Μιλώντας για το διαγωνισμό, ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής  Λεωνίδας Α. Φυλακτού είπε, «Αυτή η διοργάνωση είναι μια σημαντική κοινωνική προσφορά της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου. Σκοπός μας είναι να διεγείρουμε το ενδιαφέρον των μαθητών για τις βιοϊατρικές επιστήμες και να εμπνεύσουμε σε αυτούς τη μεγαλύτερη αξία του Ινστιτούτου και της Σχολής που δεν είναι άλλη από την επένδυση στην αριστεία».

Μιλώντας στο κοινό ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της Σχολής, Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, εξέφρασε την ευχαρίστηση του στο θέαμα του κατάμεστου αμφιθεάτρου, λέγοντας στους μαθητές πως σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας, η κοινωνία εναποθέτει όλο και περισσότερες ελπίδες στη νέα γενιά.

Οι μαθητές Μαρία Φρίξου, Μαρία Σουπάσι, Σιμόνη Πουργούρι από το Pascal English School κατέκτησαν την πρώτη θέση, με συνοδό την καθηγήτρια τους, Ανδρονίκη Κλονή.

Οι μαθητές Χριστίνα Αβραάμ, Γιάννης Νικολαίδης, Γεωργία Γεωργίου από το Λύκειο Λινόπετρας κατέκτησαν την δεύτερη θέση, με συνοδό τον Καθηγητή τους Ανδρέα Σοφοκλέους.

Οι μαθητές Γιώργος Αλεξάνδρου ,Ελένη Παπαχριστοδούλου, Κάλια Σαββίδου από το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου και Έλενα Ηρακλέους, Σοφία Οικονομίδου, Θεοδώρα Αντωνίου από το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία κατέκτησαν ισόβαθμα την τρίτη θέση.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










211