Μιχαηλίδου: Τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία αυξάνονται από 318 σε 378

Μιχαηλίδου: Τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία αυξάνονται από 318 σε 378

 «Είμαστε συνεπείς με τις εξαγγελίες μας ότι προχωρούμε με όλα τα σχολεία της Δημοτικής Εκπαίδευσης».

Με γραπτή δήλωσή της η  Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου αναφορικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για επέκταση του θεσμού των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων αναφέρει:

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου προέβη σήμερα σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, αναφορικά με την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της Πρότασης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για την επέκταση του θεσμού των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων.

Συγκεκριμένα, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε: «Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για επέκταση του θεσμού των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων.

Από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε 60 καινούργια Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία σε όλη την Κύπρο. Από 318 που είχαμε σήμερα και λειτουργούσαν, ο θεσμός επεκτείνεται σε 378 και είμαστε συνεπείς με τις εξαγγελίες μας ότι προχωρούμε με όλα τα σχολεία της Δημοτικής Εκπαίδευσης, ώστε να δίνεται ευκαιρία σε όλους, στα παιδιά, να εξυπηρετούμε τις οικογένειες στις ακριτικές περιοχές αλλά και στις πόλεις με τα ωράρια μέχρι τις 3:00 μ.μ. και μέχρι τις 4:00 μ.μ.

Εκτός από την αριθμητική όμως αύξηση, πολύ μεγάλη σημασία δίνουμε στην ποιότητα των προγραμμάτων. Να πω ότι σήμερα εργάζονται εκπαιδευτικοί από τον κατάλογο διοριστέων και διορισίμων και όχι με αγορά υπηρεσιών, αφού, όπως θυμίζω, έχουμε καταργήσει αυτό το καθεστώς.

Επίσης, έχουμε ετοιμάσει οργανωμένα προγράμματα σπουδών, τα Αναλυτικά Προγράμματα για το Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο. Συνεπώς, δεν πρόκειται για ένα χώρο φύλαξης των παιδιών, αλλά για ένα χώρο μάθησης και δημιουργικότητας για τα παιδιά. Τα προγράμματά μας έχουν αναβαθμιστεί και για την επόμενη σχολική χρονιά ακόμα περισσότερο και για την Πληροφορική και για τα Αγγλικά ειδικότερα και υπάρχει και διασύνδεση του απογευματινού με το πρωινό σχολείο που ήταν ένα ζητούμενο για όλους, ώστε να λειτουργεί περισσότερο ως ενιαίο σχολείο παρά ως ένα απογευματινό φυλακτήριο.

Να πω ότι ο θεσμός αφορά σε εξαγγελία του Προγράμματος Διακυβέρνησης, μια από τις εμβληματικές μας δράσεις στην οποία μένουμε συνεπείς, βελτιώνοντάς τη συνεχώς μέχρι την ολοκλήρωσή της το 2028».

Tags ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

Comments (0)





Add a new comment: