355 φοιτητές συνεχίζουν τις σπουδές τους χάρη στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης


Στον ένα χρόνο λειτουργίας του ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης έχει βοηθήσει τριακόσιους πενήντα πέντε φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες λόγω της κρίσης, να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
Ο Φορέας, η δημιουργία του οποίου αποτελεί όραμα της πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία. Όπως αναφέρθηκε σε παρουσίαση σήμερα στο Προεδρικό για το έργο του Φορέα, ούτε και ένα σεντ των εισφορών δεν απορροφάται από διοικητικά ή άλλα έξοδα και με την αξιοποίηση του κρατικού μηχανισμού και των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργεί χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση λειτουργικών εξόδων και το έργο του υπόκειται σε έλεγχο από τον Γενικό Ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η οικονομική βοήθεια παρέχεται μέσω στοχευμένης πληρωμής προς εκπαιδευτικά ιδρύματα για δίδακτρα, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων σπιτιών για το ενοίκιο και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις στον ίδιο τον φοιτητή ή την οικογένεια του, σύμφωνα πάντα με το πλαίσιο κριτηρίων που έχει  τεθεί.
Η παρουσίαση του έργου του Φορέα έγινε με αφορμή μεγάλη συναυλία που θα δοθεί αύριο στο αρχαίο θέατρο Κουρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυρίας Αναστασιάδη, και στην οποία θα συμμετάσχει η Αρχιεπισκοπική Χορωδία Αμερικής, η Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου, ο διεθνούς φήμης πιανίστας Συπριέν Κατσαρής και ο ερμηνευτής Μιχάλης Χατζηγιάννης.
Στην παρουσίαση του φορέα και της εκδήλωσης παρευρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος στηρίζει το έργο του Φορέα από την πρώτη στιγμή και παρέδωσε απόψε στην πρώτη Κυρία επιταγή 50,000 ευρώ.
Η πρώτη Κυρία σημείωσε πως η συμβολή του Σεβασμιωτάτου ήταν καθοριστική αφού με δική του παρέμβαση είχαμε την ευαισθητοποίηση της παροικίας με αποτέλεσμα τα πρώτα σημαντικά ποσά που εξασφαλίστηκαν να αποτελέσουν τα θεμέλια για την λειτουργία του Φορέα.
Η κ. Αναστασιάδη σημείωσε ότι για κάποιο νέο, γεμάτο σχέδια για το μέλλον και δίψα για μάθηση, μια ακούσια και επιβεβλημένη διακοπή των σπουδών του, ισοδυναμεί με καταπάτηση των ονείρων του για ένα καλύτερο μέλλον.
Οφείλουμε, σημείωσε, να επενδύσουμε στη νέα γενιά και να τους στηρίξουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην προσπάθεια που καταβάλλουν να αποκτήσουν μόρφωση και εφόδια για μια καλύτερη ζωή.
Τόνισε πως ο Φορέας, λειτουργεί με γνώμονα τη λήψη ορθολογιστικών αποφάσεων για στήριξη των περιπτώσεων που το έχουν περισσότερο ανάγκη.
Εξήρε το έργο και τη συμβολή όσων στηρίζουν τον Φορέα, κρατικών υπηρεσιών και άλλων καθώς και την κοινωνία που κινητοποιείται σε κάθε κάλεσμα για αρωγή.
Τον ερχόμενο Οκτώβριο προγραμματίζεται εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για να τιμηθούν όσοι προσέφεραν και συνέβαλαν
στην μετατροπή του οράματος για στήριξη των φοιτητών και φοιτητριών της Κύπρου σε πραγματικότητα.

ΠΗΓΗ: (ΚΥΠΕ)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










207