3o Παγκύπριο Βραβείο για την ΤΕΣΕΚ Λάρνακας


Στο πρωτοποριακό Διήμερο Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας Cyprus Start-Up Bootcamp for Young Entrepreneurs, "CONNECTION"!

Τη συναρπαστική εμπειρία συμμετοχής στο πρωτοποριακό Διήμερο Σεμινάριο Επιχειρηματικής Δημιουργίας «CONNECTION», που για πρώτη φορά διεξάγεται στην Κύπρο, έζησαν την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, στο MicrosoftInnovationCenter του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, οι μαθητές της Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χριστόφορος Λειβαδιώτης (ΘΗΥ3), Ραφαήλ Κώστα (ΘΗΕ2) και Αντώνης Μαυρίδης (ΘΗΥ2) για την καινοτόμο Επιχειρηματική τους Ιδέα «Ανακυκλώνω και κερδίζω» και απέσπασαν το τρίτο Βραβείο Παγκύπρια.

Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό ήταν, αναμφίβολα, μοναδική, όχι λόγω της διάκρισης και βράβευσής τους, αλλά κυρίως εξαιτίας της πορείας που ακολούθησαν, για να φτάσουν εκεί. Τούς δόθηκε η ευκαιρία να ενδυναμώσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους στην επιχειρηματικότητα, λαμβάνοντας σημαντική συμβουλευτική καθοδήγηση στη βελτίωση της Επιχειρηματικής τους Ιδέας, που διακρίθηκε ανάμεσα σε 26 σχολεία της Κύπρου στο διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας «Ιδεοδρόμιο», στις 18 Απριλίου 2019, από επιτυχημένους επιχειρηματίες της Κύπρου, έμπειρους ακαδημαϊκούς του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, καθώς και από στελέχη επιχειρήσεων με εμπειρία στην αγορά εργασίας. 

Η Επιχειρηματική Ιδέα «Ανακυκλώνω και κερδίζω» είναι μία καινοτόμος επιχείρηση ανακύκλωσης των οικιακών και βιομηχανικών απορριμμάτων που αποσκοπεί στην ευασθητοποίηση του κοινού για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και αποφέρει οικονομικό κέρδος από τα ανακυκλώσιμα υλικά, τόσο στην επιχείρηση όσο και στους δημότες. Για την παραπάνω εικονική επιχείρηση οι μαθητές συνήψαν συμφωνίες με τον Δήμο Αραδίππου, με την Κοινότητα Πύλας, καθώς και με Εταιρείες πώλησης ανακυκλώσιμων προϊόντων (Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου-MEL, Θεσσαλονίκη και Εταιρεία Ανακύκλωσης Μετάλλων, Χρύσανθος Αντωνίου Metal Recycling Ltd, Λευκωσία) και με τη Soukos Robots ABEE στη Λάρισα (ρομποτικός κάδος διαχείρισης προϊόντων).

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές της να ασκηθούν στον τομέα της επιχειρηματικότητας, ενισχύοντας τη διάθεσή τους για έρευνα, εμβάθυνση και βελτίωση της επιχειρηματικής τους ιδέας, στην προαγωγή της καινοτόμου σκέψης και κοινωνικής και πράσινης επιχειρηματικότητας, καθώς και στη δημιουργία γεφυρών συνεργασίας (connections) των νέων της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές βίωσαν την τελική αναμέτρηση και επιβράβευση του επιχειρηματικού τους ταλέντου, μετά από εντατικές προσπάθειες που κατέβαλαν με την ομάδα τους καθόλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου.  

Στα παιδιά δόθηκαν συμβολικά χρηματικά βραβεία και δίπλωμα πιστοποίησης, ενώ βραβεία έλαβαν και οι καθηγητές Χρήστος Παππάς και Ελένη Σιαμέλη, που καθοδήγησαν τα παιδιά όλη τη χρονιά σε αυτή τη βιωματική εμπειρία μάθησης. 

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που συμμετείχαν στο Σεμινάριο για το λαμπρό ήθος που έδειξαν καθόλη τη διάρκειά του!!!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










260