4ο Ακαδημαϊκό έτος για τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής


Στο τέταρτο της ακαδημαϊκό έτος προχωρεί η μεταπτυχιακή σχολή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ). Η Σχολή υποδέχθηκε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015τους φοιτητές του νέου ακαδημαϊκού έτους σε μια εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβαν αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα θέματα που τους αφορούν και ξεναγήθηκαν στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου.

Το ΙΝΓΚ το οποίο αναγνωρίζεται ως το πιο ανεπτυγμένο ακαδημαϊκό κέντρο στον τομέα της υγείας στη χώρα μας, αναβαθμίστηκε στο χώρο της εκπαίδευσης και της έρευνας με τα μεταπτυχιακά προγράμματα της ΣΜΙΚ. Τα οφέλη που προκύπτουν με τη δημιουργία της Σχολής είναι πολύπλευρα για το ΙΝΓΚ αλλά και για την κοινωνία της Κύπρου ως σύνολο.

Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή της πορεία και εκμεταλλευόμενη τη γνώση και πείρα των Επιστημόνων και Ιατρών του ΙΝΓΚ, η ΣΜΙΚ επεκτείνει το εύρος των προγραμμάτων της προσθέτοντας στα προγράμματα Μοριακής Ιατρικής και Ιατρικής Γενετικής, νεοεισαχθέντα προγράμματα στους τομείς της Νευροεπιστήμης και της Βιοϊατρικής Έρευνας. Οι φοιτητές της ΣΜΙΚ επιλέγηκαν μετά από αναλυτική και απαιτητική διαδικασία και θα παρακολουθήσουν ένα από τα επτά προγράμματα σε επίπεδο Μάστερ ή Διδακτορικό. Τα καινοτόμα αυτά προγράμματα, καλύπτουν ένα πλατύ φάσμα από ενδιαφέρουσες πτυχές αυτών των επιστημών. Είναι δομημένα έτσι ώστε οι φοιτητές να λαμβάνουν εξειδικευμένες θεωρητικές γνώσεις μέσω των μαθημάτων και να εκπονούν τις ερευνητικές τους διατριβές μέσα στα άριστα εξοπλισμένα εργαστήρια του ΙΝΓΚ. Ο μοναδικός συνδυασμός στο ΙΝΓΚ της έρευνας και της εφαρμογής των αποτελεσμάτων της πάνω στους ασθενείς, δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους  φοιτητές της ΣΜΙΚ. Οι φοιτητές μπορούν με αυτό τον τρόπο να κατανοήσουν και να εργαστούν για την έρευνα προς την αναβάθμιση της ποιότητας  ζωής των ασθενών.

Πληροφορίες στο 22392840 και στην ιστοσελίδα της Σχολής www.cing.ac.cy/csmm/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










205