534 παίκτες, 224 ρομποτ, 185 ομάδες, 95 προπονητές στον 1ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής


Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) διοργάνωσε τον πρώτο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής! Tο 1ο CYPRUS ROBOTEX CHALLENGE πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου 2017 στη Λευκωσία, με τη Cyta ως στρατηγικό Συνεργάτη, την Engino ως χρυσό χορηγό και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν ΔΩΡΕΑΝ και αφορούσε μαθητές όλων των ηλικιών (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο), φοιτητές, στρατιώτες και ενήλικες με ενδιαφέρον στη ρομποτική τεχνολογία. Οι διαγωνιζόμενοι ετοίμασαν ομάδα από 2 μέχρι 4 άτομα, η οποία  δημιούργησε ρομπότ με χρήση των πλατφόρμων ENGINO, LEGO, EDISON και ARDUINO ώστε να λάβουν μέρος στις διάφορες προκλήσεις. Οι προκλήσεις όπως μονομαχία μεταξύ δύο ρομπότ (SUMO),  έξοδος ρομπότ από λαβύρινθο (Maze) και έξοδος από την πόλη (CITY PASSING) έγιναν για πρώτη φορά στην Κύπρο. Οι νικητές εκτός από πλούσια δώρα και υποτροφίες κέρδισαν και δικαίωμα συμμετοχής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ROBOTEX στην Εσθονία.

Οι δηλώσεις συμμετοχών έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία των διοργανωτών και στο χώρο της διοργάνωσης έχουν παρευρεθεί περισσότερα από 1500 άτομα, διοργανωτές, χορηγοί, γονείς, εκπαιδευτές, μαθητές, φοιτητές, και ενήλικες λάτρεις  της ρομποτικής και της τεχνολογίας.  

Η διοργάνωση έχει στόχο την προώθηση και αναβάθμιση της ρομποτικής στη χώρα μας, ενώ αποτελεί  ένα σημαντικό έργο που εμπίπτει σε διάφορους τομείς όπως τεχνολογία, παιδεία, εκπαίδευση και νεολαία. 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


93