5η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


     Η Κύπρος έγινε πρόσφατα (2013) δεκτή ως μέλος στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.TM (World Robot Olympiad) www.wroboto.org και άρχισε να οργανώνει και αντίστοιχη Παγκύπρια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Σε κάθε Παγκύπρια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, μπορούν να συμμετέχουν ομάδες δύο ή τριών ατόμων (τέταρτο άτομο μπορεί να θεωρηθεί ως αναπληρωματικό μέλος) από τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας (Δ, Ε & ΣΤ τάξη), Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσιο και Λύκειο) και Τεχνικής Εκπαίδευσης, αλλά και τα Πανεπιστήμια/κολέγια του τόπου μας. Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι σε κάθε ετήσια Παγκύπρια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής μπορούν να συμμετέχουν και άτομα από άλλα οργανωμένα φροντιστήρια, αλυσίδες πληροφορικής κ.λπ. Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δεν δεσμεύεται να δικαιολογήσει τις απουσίες μαθητών/τριών που θα εκπροσωπήσουν οργανωμένα φροντιστήρια, αλυσίδες πληροφορικής κ.λπ στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα.

     Στην πραγματικότητα, διεξάγονται ταυτόχρονα διαφορετικοί διαγωνισμοί για άτομα ηλικίας Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και Πανεπιστημίου /κολεγίου. ΜΠΟΡΕΙ να συμμετέχει οποιοδήποτε άτομο ως προπονητής μιας ή περισσοτέρων ομάδων ΔΥΟ ή ΤΡΙΩΝ ατόμων, χωρίς να είναι απαραίτητα εκπαιδευτικός, αρκεί να είναι τουλάχιστον 20 ετών. Εκπαιδευτικοί ή άλλα ενδιαφερόμενα άτομα μπορούν επίσης, αν το επιθυμούν, να στελεχώσουν διάφορες επιτροπές του διαγωνισμού ή/και να αναλάβουν άλλα σημαντικά καθήκοντα, αφού ΚΑΘΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ είναι ευπρόσδεκτος.

     Οι ομάδες που αναδεικνύονται νικήτριες στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Ρομποτικής θα συμμετέχουν στον Παγκόσμιο διαγωνισμό με τους συνοδούς τους (προπονητές, γονείς και συγγενείς) θα φιλοξενούνται από τη διοργανώτρια χώρα, με μόνο την καταβολή ελάχιστου ποσού για εγγραφή, αλλά ΜΟΝΟ για τις ημέρες του διαγωνισμού. Η κάλυψη των αεροπορικών εισιτηρίων είναι αποκλειστική ευθύνη των συμμετεχόντων.

     Η 5 Παγκύπρια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής έχει ως συνδιοργανωτές τη Διερευνητική Μάθηση A.E. (www.why.gr), τον W.R.O.CyprusTM και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Στην οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού από τη Δημοτική, τη Μέση και την Τεχνική Εκπαίδευση.

      Ο διαδικτυακός τόπος του Διαγωνισμού είναι: www.wrocyprus.com. Στον ιστότοπο του διαγωνισμού μπορείτε να αναζητήσετε λεπτομερείς πληροφορίες. Τις ίδιες πληροφορίες μπορείτε να εξασφαλίσετε και από τον κ. Νίκο Βαλανίδη Πρόεδρο της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής της 5η Παγκύπριας Ολυμπιάδας Ρομποτικής (τηλέφωνο: 99442388/22311298 και email: robotandscience@cytanet.com.cy). Τονίζεται ιδιαίτερα ότι προσφέρεται εξειδικευμένη βοήθεια για την ενημέρωση και την κατάρτιση των εκπαιδευτικών των σχολείων που επιθυμούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Για το σκοπό αυτό, θα προγραμματιστούν σεμινάρια επιμόρφωσης και άλλες ενημερωτικές συναντήσεις ανά επαρχία τα οποία θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

     Η 5η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα πραγματοποιηθεί, σε κλειστό γυμναστήριο της ευρύτερης περιοχής Λευκωσίας το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










174