6η Διεθνής Εβδομάδα Επιμόρφωσης Erasmus+ στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργάνωσε μεταξύ 27-31 Μαΐου 2019 για έκτη συνεχόμενη χρονιά Διεθνή Εβδομάδα Επιμόρφωσης Erasmus+, στην οποία συμμετείχαν 29 μέλη ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού από 21 Πανεπιστήμια που εδρεύουν σε 11 κράτη-μέλη της ΕΕ (Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία και Σλοβακία) και σε 5 τρίτες χώρες (Ιορδανία, Λίβανος, Ουκρανία, Ρωσία και Σερβία).

Η Διεθνής Εβδομάδα Επιμόρφωσηςπραγματοποιήθηκε απότο ΑΠΚΥ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, μέσα από workshops και παρουσιάσεις, να εξοικειωθούν με την εξ αποστάσεως εκπαιδευτική μεθοδολογία του ΑΠΚΥ, να κατανοήσουν πώς το πανεπιστήμιο ενσωματώνει νέες τεχνολογίες στις διαδικασίες διδασκαλίας και μάθησης και να διαπιστώσουν τα μοναδικά οφέλη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα,είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες, εμπειρίες και καλές πρακτικές στις θεματικές της ανάπτυξης συνεργασιών για την κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού, προσέλκυσης και υποστήριξης φοιτητών, καθώς και διεθνών σχέσεων και επικοινωνίας. Το πρόγραμμα περιελάβανε ενημέρωση και συζήτηση για τις νέες προκλήσεις στα πανεπιστήμια, όπως η εφαρμογή του νέου πανευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και η μείωση της γραφειοκρατίας με τη χρήση νέων λογισμικών και εφαρμογών για το πρόγραμμα Erasmus+. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες παρουσίασαν τις καλές πρακτικές των δικών τους πανεπιστημίων, ενώ εκπρόσωπος του ΙΔΕΠ Δια Βίου Μάθησης παρουσίασε και συζήτησε με τους συμμετέχοντες τις προοπτικές της διεθνούς κινητικότητας Erasmus+.

Πέρα από την ακαδημαϊκή πλευρά της επιμόρφωσης οι φιλοξενούμενοι ήρθαν σε επαφή με τον κυπριακό πολιτισμό την ιστορία και παράδοση της χώρας μέσα από την επίσκεψη στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στην παλαιά πόλη της Λευκωσίας και την ξενάγηση στην πόλη της Λάρνακας.

Η καθιέρωση των επιτυχημένων διεθνών εβδομάδων επιμόρφωσης Erasmus+ στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με την ευρεία συμμετοχή προσωπικού ξένων Πανεπιστημίων, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων κινητικότητας φοιτητών και προσωπικού και διευρύνει τους ορίζοντες σύμπραξης και επικοινωνίας με άλλα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και τρίτων χωρών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










186