Α Τελεβάντος: Εγκληματική κάθε προσπάθεια αποξένωσης από την εθνική μας παιδεία


«Κάθε προσπάθεια παραχάραξης και αποπροσανατολισμού, αποκοπής και αποξένωσης από την εθνική μας παιδεία, όπως επιχειρείται σήμερα, είναι πράξη καταδικαστέα και εγκληματική».

Αυτό τόνισε στο 39ο Τακτικό συνέδριο της ΠΟΦΕΝ ο Πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Κόμματος Αντρέας Τελεβάντος.

Είπε επίσης:

«Η ΝΕΚ, αναγνωρίζει και εκτιμά τους αγώνες και τις κατακτήσεις του Φοιτητικού Κινήματος, και ευελπιστεί ότι αυτοί θα εντατικοποιηθούν, για την όσο το δυνατό καλύτερη επίλυση τωνπολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Φοιτητές.

Εν μέσω της πρωτόγνωρης οικονομικής  κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας οι φοιτητές και η νεολαία γενικότερα βρίσκονται δυστυχώς στο επίκεντρο της.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά και η αναβλητικότητα και η ατολμία της Κυβέρνησης να λάβει έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις συνέπειες της, έχει ως αποτέλεσμα, αρκετοί φοιτητές  να διακόψουν τις σπουδές τους, χιλιάδες νέοι άνθρωποι και νέοι επιστήμονες να βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ανεργία και άλλοι να ψάχνουν ευκαιρίες εργοδότησης στο εξωτερικό ενώ ταυτόχρονα κονδύλια εκατομμυρίων αποκόπτονται από τους φοιτητές και την παιδεία.

Η  παιδεία  είναι κατά βάση εθνική υπόθεση.  Είναι αυτή που καλλιέργησε τις αρχές της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της φιλίας και συνεργασίας, της ανοχής και του σεβασμού της διαφορετικότητας και της κριτικής σκέψης.

Είναι αυτή που πρόσφερε το μέτρο, καλλιέργησε ιδέες, ιδανικά και οράματα.  Αυτή η παιδεία η δημοκρατική και  ανθρώπινη, μοναδική στον κόσμο, είναι ο μόνος πλούτος που διαθέτουμε.  Για αυτή την παιδεία θα έπρεπε οι νεοέλληνες να νιώθουμε περήφανοι και με αυτή την παιδεία θα έπρεπε να γαλουχείται η νεολαία μας.  Αυτή η παιδεία θα θωρακίσει  εμάς τους νέους με αρχές και αξίες, θα τους εξοπλίσει με εσωτερικές αντιστάσεις για να αντιμετωπίζουν τις όποιες κακοτοπιές και κινδύνους.

Αυτή η παιδεία θα πλάσει τους αυριανούς μαχητές και αγωνιστές, διεκδικητές και μπροστάρηδες σε όλους τους αγώνες της ζωής για μια κοινωνία δίκαιη, δημοκρατική, ελεύθερη, ανθρώπινη, μια κοινωνία που ο κάθε πολίτης θα αποτελεί την ξεχωριστή ψηφίδα που θα συμπληρώνει το ψηφιδωτό της ζωής.

Είναι για αυτούς τους λόγους που κάθε προσπάθεια παραχάραξης και αποπροσανατολισμού, αποκοπής και αποξένωσης από την εθνική μας παιδεία, όπως επιχειρείται σήμερα, είναι πράξη καταδικαστέα και εγκληματική.

Είναι επίσης σημαντική και επιβεβλημένη η ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης της παιδείας μας με έμφαση στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και στις αξίες της ελληνοχριστιανικής μας παράδοσης.

Μόνο με την επένδυση στην παιδεία και τους νέους μας θα επανέλθει η πρόοδος και προοπτική και η ανάπτυξη στην Πατρίδα μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχηθώ καλό νέο έτος με την ευχή η πατρίδα μας να μπει  σύντομα σε τροχιά ανόδου όπου όλοι οι νέοι της Κύπρου θα μπορέσουν να ξαναβρούν την χαμένη τους ελπίδα ζώντας σε μια πατρίδα ελεύθερη, ευημερούσα και απαλλαγμένη από την Τουρκική κατοχή».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










213