Α. Νεοφύτου: Τα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη


«Στην Κύπρο έχουμε κόστος για την παιδεία, από τα πιο ψηλά στην Ευρώπη. Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, να το ξεκαθαρίσω. Κανονικά έπρεπε να είχαμε και τις ψηλότερες επιδόσεις στα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και τα αποτελέσματα του είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Όχι, κάπου πάει λάθος, έχει μεγάλο λάθος και σε αυτό τον τομέα. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε με τις ίδιες νοοτροπίες. Πρέπει να εντοπίζουμε τα λάθη μας και πλέον ευτυχώς που δεν έχουμε την δυνατότητα να προσθέτουμε δάνεια στα παιδιά μας για να κάνουμε λαϊκισμούς και πολιτικές που μας έφεραν προ της χρεοκοπία».

Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε ερώτηση αν ένα  σχολείο θα μπορούσε να έχει τους μισούς καθηγητές.

Θα ζήσουμε μια βαθιά ύφεση και το 2014
Ο κ. Νεοφύτου είπε επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη το 2014 και πρόσθεσε . «Να είμαστε ειλικρινείς. Θα ζήσουμε μια βαθιά ύφεση και το 2014 με σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε να είναι το τελευταίο έτος της κρίσης αλλά παράλληλα με το πιο απάνθρωπο πρόσωπο από την ημέρα που ξεκίνησε η κρίση. Γι’ αυτό η δική μας προσέγγιση είναι πως μπορούμε για μόνο το 2014 να κάνουμε κάποια πιο δίκαιη κατανομή των διαφόρων εισοδημάτων. Αυτός είναι ο άξονας της δικής μας συλλογιστικής και σε αυτό εργαζόμαστε μεθοδικά και συντονισμένα και σας είπα το αργότερο προς το τέλος του Νοέμβρη θα βγούμε σε ένα διάλογο αφού το κουβεντιάσουμε και με την κυβέρνηση, με τους οργανωμένους φορείς αλλά και με τους απλούς πολίτες.
Ερ.: Εννοείτε αναδιανομή των εισοδημάτων, μέσω των επιδομάτων, των χορηγιών και το ποια λεφτά θα πάνε σε έργα κλπ;
Θα παραμείνω σε αυτό που είπα γιατί δεν θα έχει αξία να έχουμε ειδική ομάδα επιστημόνων να συζητά, να μαζεύει στοιχεία ενώ θα μπορούσα να σας πω από σήμερα την τελική πρόταση. Λέμε την πολιτική προσέγγιση. Θα το ξαναπώ. Το 2014 θα είναι ο χρόνος που θα δείξει τα δόντια του και το απάνθρωπο πρόσωπο του, η οικονομική κρίση. Με την ψηλότερη ανεργία που ζήσαμε, ποτέ με το μεγαλύτερο ποσοστό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να έχουν βάλει λουκέτο, με τα κοινωνικά δράματα να επαυξάνονται και σε αυτό το σκληρό 2014 η δική μας προσέγγιση είναι ότι πρέπει να είμαστε κοινωνικά δίκαιοι στην ανακατανομή των εισοδημάτων. Μόνον επαναλαμβάνω για το 2014.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










213