Α. Τσίπρας: Αποδεκτή ως βάση συζήτησης η πρότασή μας


«Η πρότασή μας έχει γίνει αποδεκτή ως βάση συζήτησης από τους θεσμούς, χρειάζεται όμως να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για λίγες ώρες, τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα, ακριβώς γιατί δεν επιθυμούμε μια αποσπασματική και περιορισμένη χρονικά συμφωνία».
Αυτό υπογράμμισε  λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τις Βρυξέλλες μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.
«Σήμερα καταθέσαμε την πρότασή μας στους θεσμούς. Μια πρόταση με ισοδύναμα μέτρα που έχει όμως ως βασικό κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη», είπε.
Για πρώτη φορά, πρόσθεσε, «τα βάρη δεν πηγαίνουν στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους».
«Προστατεύουμε τις συντάξεις και τους μισθούς, προστατεύουμε τη μέση οικογένεια, τη λαϊκή οικογένεια και για πρώτη φορά καλούνται να επωμιστούν βάρη αυτοί οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να τα επωμιστούν, προκειμένου να μπορέσουμε να φύγουμε οριστικά από αυτή την κρίση», είπε,  «από αυτή την κρίση που έχουμε μπει εδώ και πέντε χρόνια».
Σύμφωνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό «η πρότασή μας έχει γίνει αποδεκτή ως βάση συζήτησης από τους θεσμούς, χρειάζεται όμως να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για λίγες ώρες, τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα, ακριβώς γιατί δεν επιθυμούμε μια αποσπασματική και περιορισμένη χρονικά συμφωνία».
Διαβεβαίωσε ότι «θέλουμε μια συνολική και βιώσιμη λύση που θα συνοδεύεται από ένα ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο και ταυτόχρονα, θα καθιστά βιώσιμη την ελληνική οικονομία και τη δυνατότητα της χώρας πολύ σύντομα να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της».
Αυτό σημαίνει, εξήγησε ο κ. Τσίπρας, «ότι στόχος μας είναι να έχουμε εξασφαλίσει και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας απολύτως για το επόμενο μεσοπρόθεσμο διάστημα».
«Συνεπώς, κριτήριο η κοινωνική δικαιοσύνη, ισοδύναμα μέτρα αποδεκτά από τους θεσμούς», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «κριτήριο για εμάς η οικονομική βιωσιμότητα, το βιώσιμο χρέος, το ισχυρό και εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο».
«Μετά από όλα αυτά έχω την αίσθηση ότι πλέον - για να χρησιμοποιήσω μια φράση που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι - η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας», είπε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










149