Αβ. Νεοφύτου: Έκτακτη συνεδρία Επ. Οικονομικών Βουλής για να πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί ΚΙΕ


  Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει πως ζήτησε σήμερα από τον Διευθυντή Προϋπολογισμού στο Υπουργείο Οικονομικών Σταύρο Μιχαήλ να υποβάλει τις επόμενες ημέρες στην Επιτροπή  σημείωμα για αποδέσμευση του κονδυλίου για καταβολή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) για τον μήνα Δεκέμβριο.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρει πως μόλις ληφθεί το σχετικό σημείωμα, θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής για αποδέσμευση του κονδυλίου και πως ευελπιστεί ότι και τα υπόλοιπα κόμματα δεν θα φέρουν ένσταση στη σύγκληση της συνεδρίας "και θα στηρίξουν το εν λόγω δίκαιο αίτημα για να επιλυθεί το θέμα".
 
Στη δήλωσή του ο κ. Νεοφύτου σημειώνει πως  "γίναμε δέκτες δικαιολογημένων παραπόνων από εκπαιδευτικούς των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) ότι δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους για τον μήνα Δεκέμβριο", προσθέτοντας πως "η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην καταβολή του αντιτίμου για τις υπηρεσίες τους είναι λόγω σταυρώματος του σχετικού κονδυλίου από τη Βουλή. Είμαι σίγουρος ότι η πρόθεση της Βουλής, δεν ήταν να στερήσει από τα άτομα αυτά τα ποσά που τους αναλογούν, ούτε να τα ταλαιπωρήσει".
 
"Έχω κάνει επαφή σήμερα με τον Διευθυντή Προϋπολογισμού στο Υπουργείο Οικονομικών κ. Σταύρο Μιχαήλ και του έχω ζητήσει να υποβάλει τις επόμενες ημέρες στην Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού σχετικό σημείωμα για αποδέσμευση του κονδυλίου. Ο κ. Μιχαήλ μου ανάφερε ότι το σχετικό σημείωμα ετοιμάζεται ήδη και τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται ενώπιον της Βουλής, ώστε να καταστεί δυνατό να λάβουν τα άτομα αυτά τα δεδουλευμένα τους", προσθέτει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










203