Αβέρωφ: «Θέλουμε μια παιδεία που να δημιουργεί σκεπτόμενους νέους»


Εκδήλωση ΔΗΣΥ Λευκωσίας για την παιδεία

Η Επαρχιακή Γραμματεία του ΔΗΣΥ Λευκωσίας διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στο κοινωνικό γίγνεσθαι διοργάνωσε διάλεξη με θέμα «Ανάπτυξη της μεταγνωστικής στρατηγικής στην εκπαίδευση. Η συναισθηματική ενθάρρυνση ως αντίδραση στη σχολική πραγματικότητα». Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η μεγαλύτερη επένδυση είναι στην παιδεία τονίζοντας ότι η Κύπρος μπορεί να γίνει μια σύγχρονη χώρα. «Θέλουμε μια παιδεία που να δημιουργεί σκεπτόμενους νέους» είπε επίσης ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Τις δράσεις που αναπτύσσει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για το θέμα της μεταγνωστικής στρατηγικής ανέλυσε ο επιθεωρητής Δημοτικής εκπαίδευσης Ανδρέας Θεοδωρίδης ο οποίος ανέγνωσε την ομιλία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη. Τον ρόλο της Βουλής ανέλυσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης. Το θέμα της μεταγνωστικής στρατηγικής ανέλυσαν η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου  Αθηνά Μιχαηλίδου – Ευριπίδου και ο Γραμματέας Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, διεθνολόγος και ειδικός παιδαγωγός Γιώργος Κωνσταντίνου ο οποίος ήταν ο εισηγητής του θέματος.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε ανοικτός διάλογος με τους παρευρισκομένους να υποβάλλουν ερωτήσεις στους ομιλητές. Οι στρατηγικές μάθησης στη σύγχρονη κοινωνία αποτελούν μέρος της καθημερινότητας γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών στη σημερινή και με πολλές προκλήσεις κοινωνία.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










380