Αδιέξοδο στο Γιούρογκρουπ, η Ελλάδα να ζητήσει επέκταση προγράμματος λένε Ντάισενμπλουμ και Μοσκοβισ


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ- Σε αδιέξοδο περιήλθε η συζήτηση για το θέμα της Ελλάδας στο σημερινό Eurogroup, καθώς οι εταίροι επέμειναν πως προϋπόθεση για οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια είναι να υποβάλει η ελληνική πλευρά αίτημα για την επέκταση του υπάρχοντος ελληνικού προγράμματος, ενώ ο Ελληνας Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης αρνήθηκε να συναινέσει σε αυτήν την απαίτηση.
Το Eurogroup έδωσε διορία έως την Παρασκευή στην ελληνική πλευρά να υποβάλει το αίτημα - και σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξει την ημέρα εκείνη νέα σύγκλιση του οργάνου. Ωστόσο, ουδείς εκ των αρμοδίων αξιωματούχων είπε τι θα συμβεί σε περίπτωση που η Αθήνα εμμείνει μέχρι τέλους στην άρνησή της.
¨Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουμε είναι να ζητηθεί η επέκταση. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος, αλλά  θα επιτρέψει και την ευελιξία στο περιεχόμενο του προγράμματος¨, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζερόμ Ντάισελμπλουμ, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. ¨Τώρα εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να δουν τι θα κάνουν. Το επόμενο βήμα ανήκει στην ελληνική πλευρά, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κοινοβούλια των χωρών συνεδριάζουν την Παρασκευή¨, πρόσθεσε ο κ. Ντάισλεμπλουμ.
Στο ίδιο πνεύμα, ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, ανέφερε ότι ¨δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από την επέκταση του προγράμματος, οι κανόνες πρέπει να τηρούνται, με ευελιξία βέβαια¨.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση της ελληνικής πλευράς για πρόγραμμα - γέφυρα, ο κ. Ντάισλεμπλουμ είπε πως είναι ¨διαφορετικές λέξεις αλλά ίδια λύση¨ με την επέκταση του προγράμματος.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


234