ΑΕΙ Ελλάδας :Νέα προειδοποίηση Διαμαντοπούλου γι' απώλεια εξεταστικής λόγω καταλήψεων


Το μήνυμα αυτό έστειλε σήμερα από τη Βουλή στους  «καταληψίες» φοιτητές, η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ (Διάρκεια εξεταστικής περιόδου, εγγραφές φοιτητών) της Λίτσας Αμανατίδου- Πασχαλίδου (ΣΥΡΙΖΑ).

Η κ. Διαμαντοπούλου προέτρεψε τους  συντελεστές της κοινωνίας , είτε Πανεπιστήμια, είτε κοινωνικές οργανώσεις, είτε φοιτητές, να κατανοήσουν ότι υπάρχουν νόμοι στη χώρα οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται.

Όταν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται υπάρχουν επιπτώσεις , πρόσθεσε η υπ. Παιδείας και σημείωσε: «Γιατί  αν δεν υπάρξουν επιπτώσεις, τότε οδηγούμαστε σε μία κοινωνία απόλυτης ανομίας η οποία δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά. Δεν έχει δικαίωμα κανένας να επιλέγει αν θα εφαρμόσει ένα νόμο ή μια εγκύκλιο. Όταν  κάποιος επιλέγει αντί να σεβαστεί το νόμο να ακολουθήσει την  παρότρυνση της κοινωνικής οργάνωσης στην οποία ανήκει –όσο σημαντική και αν είναι αυτή-  παίρνει και την ευθύνη.

 Να ξεκαθαρίσουμε κάποια θέματα για το νόμο,  για το πώς τον καταλαβαίνει ο καθένας και  για το πώς τον εφαρμόζει. Ξεκινάει το νέο ακαδημαϊκό έτος. Όλα τα παιδιά πλέον πρέπει να κάνουν εγγραφή. Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν εγγράφονται μόνο οι πρωτοετείς, πρέπει να εγγραφούν όλοι οι φοιτητές όλων των εξαμήνων. Εάν δεν υπάρξει εγγραφή σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα ο φοιτητής διαγράφεται αυτομάτως.

Επίσης, με βάση το νέο νόμο για να δώσει ένα παιδί εξετάσεις πρέπει να γίνουν 13 εβδομάδες μάθημα, αλλιώς δεν μπορεί να προσέλθει στις εξετάσεις».Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter

17