Αιτήσεις για προαγωγή στη θέση Β.Δ. Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής


ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΖΑΜΠΑ*

Θέλω να αναφέρω 2 παράδοξα σημεία με τα οποία διαφωνώ.

    1. Δύο συνάδελφοι της Σ.Ε.Α, και οι δύο με Μάστερ στο ίδιο θέμα, βαθμολογούνται ο ένας με 3 μονάδες και ο άλλος με μηδέν! Δεν βλέπω καμία λογική εξήγηση. Μήπως επειδή ο πρώτος έκανε 9 μήνες Diploma  ή Certificate πρώτα και το αναβάθμισε σε Master, πήρε τις 3 μονάδες; Ο δε άλλος που έκανα δύο χρόνια Master με παρακολουθήσεις, εργασίες και εξετάσεις δεν παίρνει τίποτα; Απεναντίας τιμωρείται ο δεύτερος, σύμφωνα με αξιολόγηση που έγινε από την Συμβουλευτική Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας; Τα σχέδια υπηρεσίας γράφουν ότι απαιτείται μεταπτυχιακό για διορισμό αλλά δεν λένε τίποτα περισσότερο. Δεν σημαίνει ότι ο ένας που έχει εξαρχής Master (δύο χρόνια) δεν αρχίζει με περισσότερα προσόντα από τον άλλο, ούτε ότι αυτά τα προσόντα δεν έχουν απολύτως καμία αξία.

    2. Όσοι πολέμησαν το 1974 και υπήρξαν αγνοούμενοι και αιχμάλωτοι πολέμου στις φυλακές της Τουρκίας, τους αφαιρούνται μονάδες από την Συμβουλευτική ΕΕΥ για την μειωμένη υπηρεσία τους στην Εθνική Φρουρά; Φαίνεται ότι όσοι προσφέρουν στην Πατρίδα τελικά τιμωρούνται. Εμένα με ανάγκασαν να απολυθώ, λόγω διεθνούς σύμβασης, διότι διετέλεσα αιχμάλωτος πολέμου (καταδρομέας). Ήμουν και αγνοούμενος για 2 1/2 μήνες, και πήρα μόνο 1.58 μονάδες. Μετά την απόλυσή μου από την αιχμαλωσία (23/9/1974) δεν θα έπρεπε να καταταγώ, και εγώ από αγάπη για την πατρίδα επέστρεψα στην μονάδα μου για ακόμη 5 μήνες, οπότε τελικά με ανάγκασαν να απολυθώ. στους 19 μήνες.

Θα ήθελα να γνωρίζω αν συμμερίζονται και άλλοι αυτήν αδικία.

Με αυτή την νοοτροπία δεν θα αντέξει και πολύ αυτός ο τόπος. Ντροπή και πάλι ντροπή!!!. Τα έγραψα με πάρα πολύ πικρία και θα ήθελα τα παιδιά που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά να γνωρίζουν πόσο θα τους προσέξει αυτή η πολιτεία αν έχουμε δυσάρεστα γεγονότα με το Κυπριακό πρόβλημα.

*Καθηγητής Συμβουλευτικής, Λανίτειο Λύκειο




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










121