ΑΚΕΛ: Αναμένουμε από την Κυβέρνηση να μας ενημερώσει επίσημα για το νεο σχέδιο διορισμών


Με δήλωσή του, ο  Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του  ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και του Προέδρου της Δημοκρατίας  και τονίζει ότι «ένα νέο σχέδιο θα πρέπει να διασφαλίζει τους συμβασιούχους, τους έκτακτους, τους αντικαταστάτες που έχουν συμπληρώσει ένα συγκεκριμένο διάστημα και όσους έχουν περάσει από προϋπηρεσιακή κατάρτιση, εξαιρώντας τους από τις όποιες νέες διαδικασίες θα αποφασιστούν».
Αναφέρει:

«Κατά την χθεσινή συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις έγινε το αυτονόητο, αυτό που ως ΑΚΕΛ ζητούσαμε εδώ και ένα μήνα, εισπράττοντας την άρνηση του Υπουργού Παιδείας: να δοθεί χρόνος στο διάλογο. Με αποτέλεσμα βέβαια να καλεστούμε δύο φορές σε συνεδρία του Συμβουλίου Παιδείας υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η συνεδρία αυτή να βρίσκεται στον αέρα, προδίδοντας προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς στους χειρισμούς για ένα τόσο σημαντικό θέμα.
Επί της ουσίας αναμένουμε από την κυβέρνηση να μας ενημερώσει επίσημα για τις θέσεις της. Αν υπάρχουν νέες προτάσεις για τον κατάλογο διορισίμων και ποιες είναι αυτές. Επαναλαμβάνουμε τη θέση που πολύ έγκαιρα είχαμε υπογραμμίσει, ότι ένα νέο σχέδιο θα πρέπει να διασφαλίζει τους συμβασιούχους, τους έκτακτους, τους αντικαταστάτες που έχουν συμπληρώσει ένα συγκεκριμένο διάστημα και όσους έχουν περάσει από προϋπηρεσιακή κατάρτιση, εξαιρώντας τους από τις όποιες νέες διαδικασίες θα αποφασιστούν.
Για τα κόμιστρα
Mε εγκύκλιό του την οποία απέστειλε στα σχολεία το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει για την επιβολή κομίστρων στους μαθητές. Η αντίδραση τόσο του ΑΚΕΛ, όσο και των μαθητών και των γονιών, έφερε αποτέλεσμα αφού από την επιβολή κομίστρων εξαιρούνται τα παιδιά μας των οποίων οι οικογένειες είναι λήπτες δημοσίου βοηθήματος και όσες οικογένειες έχουν τρία παιδιά και πάνω στο σχολείο θα πληρώνουν μόνο για ένα. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα μπροστά αλλά δεν είναι αρκετό. Υπάρχουν πολλοί άλλοι μαθητές μας, πολλές άλλες κατηγορίες , που χρειάζονται στήριξη και πρέπει να εξαιρεθούν. Καλούμε το Υπουργείο Συγκοινωνιών να αφουγκραστεί αυτή την ανάγκη, να συνεχίσει το διάλογο και να εξαιρέσει από την καταβολή κομίστρων όλους τους μαθητές μας που χρειάζονται στήριξη.
Θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν το ΑΚΕΛ ενέγραψε το θέμα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και ασκούσαμε πίεση για εξαίρεση ομάδων μαθητών από την καταβολή κομίστρων είχαμε δεχτεί επιθέσεις από κάποιους που σήμερα υιοθετούν μέρος έστω των θέσεών μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










177