ΑΚΕΛ: Δεν πάει άλλο με την ανικανότητα και την ολιγωρία των κυβερνώντων στην Παιδεία


Ο Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την κατάσταση στην Παιδεία:
"Η σημερινή μέρα είναι μια κορυφαία στιγμή για το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ξεκινούν οι παγκύπριες εξετάσεις για τους τελειόφοιτους μας. Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους τους νέους και νέες μας καλή επιτυχία! Ας είναι οι εξετάσεις αυτές η απαρχή για μια ελπιδοφόρα και όμορφη πορεία στη ζωή τους. Ταυτόχρονα πρέπει οι μαθητές και μαθήτριες μας να γνωρίζουν ότι στην πορεία τους στην εκπαίδευση, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Μια αποτυχία δεν μπορεί να σταματήσει τα όνειρα τους.
Με αφορμή τη σημερινή κορυφαία μέρα για το εκπαιδευτικό μας σύστημα οφείλουμε να κάνουμε μια γενικότερη εκτίμηση για την κατάσταση της παιδείας στο τόπο μας. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Πριν από ένα χρόνο οι κυβερνώντες δημιούργησαν χωρίς λόγο μια κορυφαία κρίση στο χώρο της εκπαίδευσης.
Απαξίωσαν οργανωμένα το σύνολο των εκπαιδευτικών, με απίστευτα προκλητικές δηλώσεις.
Επιτέθηκαν μειωτικά κατά του Δημόσιου Σχολείου, εξυπηρετώντας συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες.
Η επίθεση κατά του Δημόσιου Σχολείου ήταν ουσιαστικά επίθεση κατά χιλιάδων μαθητών μας και των γονιών τους.
Θυμόμαστε όλοι χιλιάδες εκπαιδευτικών, μαθητών αλλά και ανθρώπων που αηδίασαν με τη συμπεριφορά των κυβερνώντων, να πορεύονται έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.
Ένα χρόνο μετά οι κυβερνώντες δεν έκαναν τίποτα για να βελτιώσουν τα πράγματα. Αντίθετα η στασιμότητα, η ανικανότητα και η ολιγωρία των κυβερνώντων έκαναν τα πράγματα χειρότερα.
Ένα χρόνο μετά οι κυβερνώντες συνεχίζουν να βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και το μαθητικό κίνημα. Συνεχίζουν αλαζονικά και ετσιθελικά χωρίς ουσιαστικό διάλογο να επιβάλουν μονομερώς μέτρα (πχ εξετάσεις στα τετράμηνα). Όλοι θυμόμαστε πριν μερικές εβδομάδες τις μεγάλες κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
Ένα χρόνο μετά, και ενώ με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου οι κυβερνώντες έθεσαν ως ημερομηνία λήξης του διαλόγου στη ΜΕΠΕΥ την 31η Δεκεμβρίου, ακόμα συζητούν στη ΜΕΠΕΥ. Μάλιστα φαίνεται ότι οι κυβερνώντες παίρνουν πίσω σχεδόν όλα τα μέτρα που προσπάθησαν ετσιθελικά να εφαρμόσουν το Καλοκαίρι. Αποδεικνύοντας ότι άλλοι ήταν οι στόχοι τους, όταν προσέβαλαν τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία μας.
Ένα χρόνο μετά και την απαγωγή των δύο παιδιών, περιμένουμε ακόμα να υλοποιηθούν μέτρα ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία.  Ασφάλεια δεν υπάρχει στα σχολεία μας, το ζούμε καθημερινά.
Ένα χρόνο μετά περιμένουμε ακόμα να εφαρμοστούν μέτρα για τη βία στα σχολεία. Η βία αλωνίζει στα σχολεία μας.
Ένα χρόνο μετά περιμένουμε μπας και οι κυβερνώντες συγκινηθούν για τα φαινόμενα μπούλινγκ στα σχολεία. Πολύ πιθανόν το μπουλινγκ να έχει οδηγήσει ήδη στο θάνατο ενός παιδιού.
Ένα χρόνο μετά περιμένουμε ακόμα τη λήψη πρακτικών μέτρων για τη στήριξη της Ειδικής Εκπαίδευσης που αφορά χιλιάδες παιδιά μας με αναπηρία. Μέτρα που αφορούν μια εξαιρετικά ευάλωτη ομάδα παιδιών και γονιών.
Δεν πάει άλλο με την ανικανότητα και την ολιγωρία των κυβερνώντων στην Παιδεία. Όλα πάνε πίσω. Σπαταλούν το χρόνο τους στην εξυπηρέτηση συμφερόντων και σε αντιπαραθέσεις χωρίς ουσία με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι νέοι και νέες, ήρθε η ώρα να εκφράσουν αυτό το «δεν πάει άλλο» και έμπρακτα. Με την ψήφο τους".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










207