ΑΚΕΛ: Ίσως να στερούνται νομιμότητας οι όροι εργοδότησης εκπαιδευτικών στα απογευματινά


«Σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών, οι οποίοι απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, αντιμετωπίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα σοβαρότατα προβλήματα αφού υπαμείβονται, καταβάλλουν ιδιαίτερα ψηλά ποσά στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως αυτοεργοδοτούμενοι, ενώ παρουσιάζονται αργοπορίες στην πληρωμή τους. Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού να διαλύσει το ΙΔΑΒΕΠ και να εργοδοτεί τους εν λόγω εκπαιδευτικούς με την μορφή της αγοράς εκπαιδευτικών».

Αυτά αναφέρει με γραπτή του δήλωση ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης που προσθέτει:

«Ως ΑΚΕΛ είχαμε προειδοποιήσει τότε για τα αποτελέσματα των ενεργειών του Υπουργείου Παιδείας, όπως είχαμε προειδοποιήσει για το βασικό στόχο αυτών των ενεργειών που ήταν ο δραστικός περιορισμός του μισθού και των ωφελημάτων των εργαζόμενων εκπαιδευτικών. Η ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να στερείται και νομιμότητας, αφού εμφανώς αποτελεί συγκαλυμμένη μορφή απασχόλησης.

Το Υπουργείο Παιδείας εκμεταλλεύεται την ανάγκη νέων κυρίως εκπαιδευτικών για εργασία και παραβιάζει καταφανώς τα στοιχειώδη δικαιώματα τους ως εργαζομένων. Καλούμε για ακόμα μια φορά το Υπουργείο Παιδείας να θυμηθεί τις δεσμεύσεις έναντι αυτών των ανθρώπων ότι δήθεν δεν θα μειώνονταν τα ωφελήματα τους και να επανεξετάσει τη στάση του».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










241