ΑΚΕΛ: Ο υπ. Παιδείας να παρέμβει για να δοθούν διευκολύνσεις στους φοιτητές μας στην Ελλάδα


Ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα λόγω των απεργιών σε ελληνικά πανεπιστήμια  ζητά από τον υπουργό Παιδείας να παρέμβει ώστε οι φοιτητές μας έχουν τις αναγκαίες διευκολύνσεις.  

«Το παρατεταμένο αδιέξοδο στα ελληνικά Πανεπιστήμια έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και κύμα αναστάτωσης τόσο σε εκατοντάδες Κύπριους φοιτητές και φοιτήτριες μας που σπουδάζουν στην Ελλάδα όσο και στις οικογένειας τους.

Το πλέον σημαντικό είναι να αναληφθεί από τον Υπουργό Παιδείας μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ, για να προσφερθούν πρόσθετες θέσεις στα δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου σε φοιτητές μας, που σπουδάζουν στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι πολύ έγκαιρα, εδώ και μήνες, είχαμε σημειώσει ότι υπήρχαν και υπάρχουν σοβαρά περιθώρια για να προσφερθούν και άλλες θέσεις στους φοιτητές μας, που σπουδάζουν στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που σήμερα αντιμετωπίζουμε, πρέπει να υπάρξουν και ανάλογες διευθετήσεις και αποφάσεις.

Ο Υπουργός Παιδείας θα πρέπει επίσης, άμεσα να παρέμβει προς την κατεύθυνση της παροχής διευκολύνσεων προς τους φοιτητές μας, όπως το να δοθεί παράταση στους Κύπριους φοιτητές, οι οποίοι φοιτούν στην Ελλάδα για την υποβολή πιστοποιητικών, είτε αυτά αφορούν στις αιτήσεις για τη φοιτητική χορηγία, είτε για άλλες αιτήσεις.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο αρμόδιος Υπουργός θα δράσει άμεσα για να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις θα εγγράψει το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι φοιτητές στην Ελλάδα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










194