ΑΚΕΛ: Τι εννοούμε διασφάλιση συμβασιούχων, εκτάκτων και προϋπηρεσιακής


«Θεωρούμε ότι η δουλειά αυτών των ανθρώπων πρέπει να είναι εγγυημένη χωρίς την πιθανότητα να χάσουν τη δουλειά τους μέσα από τη συμμετοχή τους σε μια καινούρια διαδικασία».

Αυτό διευκρινίζει σε απάντησή του στην  επιστολή  της Επιτροπής Συμβασιούχων και Εκτάκτων Μέσης Εκπαίδευσης και της Επιτροπής Συμβασιούχων και Αντικαταστατών Δασκάλων, ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας  του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης καθορίζοντας τον όρο "διασφάλιση". Ακολουθεί η απάντηση του ΑΚΕΛ:  

«Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,

Έχουμε λάβει την επιστολή την οποία από κοινού έχετε αποστείλει η Επιτροπή Συμβασιούχων και Εκτάκτων Μέσης Εκπαίδευσης και η Επιτροπή Συμβασιούχων και Αντικαταστατών Δασκάλων. Παρόλο που οι δικές μας θέσεις είναι ξεκάθαρες και καλά γνωστές και έχουν εκτενώς και επανειλημμένα δημοσιοποιηθεί, σε σχέση με τα ερωτήματά σας θα ήθελα να υπογραμμίσω τα εξής:

  1. Έχουμε αναφερθεί, όπως και άλλες πολιτικές δυνάμεις στην ανάγκη διασφάλισης των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και όσων έχουν περάσει από προυπηρεσιακή κατάρτιση. Διασφαλίζω με βάση το λεξικό του Μπαμπινιώτη σημαίνει εγγυούμαι την ασφάλεια. Άρα θεωρούμε ότι η δουλειά αυτών των ανθρώπων πρέπει να είναι εγγυημένη χωρίς την πιθανότητα να χάσουν τη δουλειά τους μέσα από τη συμμετοχή τους σε μια καινούρια διαδικασία. Έχουμε θέσει πολύ έντονα αυτό το θέμα, ακόμα και στην τελευταία σύνοδο των Συμβουλίων Δημοτικής, Μέσης και Ανώτατης, χωρίς να υπάρξει μέχρι σήμερα θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας. Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας το οποίο χειρίζεται τη συνολική πρόταση και έχει την εκτελεστική αρμοδιότητα  θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό το αίτημα στα πλαίσια της συνολικής τοποθέτησής του. Εάν όχι τότε εμείς ήδη μελετούμε τις δυνατότητες προώθησης στη Βουλή μονομερών, ή σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις, προτάσεων σε σχέση με τη διασφάλιση αυτών των ανθρώπων. Έχουμε επίσης θέσει το ζήτημα των αντικαταστατών, πολλοί από τους οποίους εάν εργάζονταν οπουδήποτε αλλού στη δημόσια υπηρεσία θα ήταν ήδη εργαζόμενοι αορίστου χρόνου, χωρίς επίσης να πάρουμε απάντηση. Οι θέσεις μας αυτές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί. Και το ζήτημα της στήριξης των αντικαταστατών τυγχάνει μελέτης και επεξεργασίας από εμάς, στο ενδεχόμενο που η κυβέρνηση θα αποστείλει νομοσχέδιο που δεν θα περιλαμβάνει ικανοποιητικές ρυθμίσεις για αυτή την ομάδα των εκπαιδευτικών. Γνωρίζετε ήδη ότι το θέμα είναι περίπλοκο στη νομική του πτυχή.
  2. Σε ότι αφορά στην πλήρωση των κενών μόνιμων θέσεων, τις οποίες παγοποίησε συγκεκριμένη πλειοψηφία κομμάτων στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η θέση μας είναι ξεκάθαρη από τη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα: Άμεση πλήρωση ΟΛΩΝ των κενών θέσεων που υπάρχουν. Από το Μάιο έχω προσωπικά τρεις φορές δημόσια ζητήσει την αποπαγοποίηση των μονίμων θέσεων, ενώ πρόσφατα το έχουμε συζητήσει με τον αρμόδιο Υπουργό ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα προωθήσει το όλο ζήτημα. Απαιτούμε άμεση επίλυση  του όλου ζητήματος».



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










238