Ακόμα ψηλότερα το 2019 η Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας


Το 2ο Βραβείο απέσπασαν οι μαθητές  του τμήματος ΗΣ3α του κλάδου της Ηλεκτρολογίας της Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας στο Διαγωνισμό του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση – ΤΕΚΕ 2018-2019» για την καινοτόμο κατασκευή με τον τίτλο «Έξυπνο» ψυγείο μπαρ, για να απολαύσετε την πιο παγωμένη μπύρα!!!».

Την ερευνητική ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές ΧαράλαμποςΑνδρέου, Παναγιώτης Αντωνίου, Άγγελος Κυριάκου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Νεοκλής Νεοκλέους, Δημήτριος Παπαμιχαήλ, Πίπη Μιχάι Μαριάν, Ανδρέας Ττοουλιάς, Στέφανος Χαραλάμπους και Παναγιώτης Κύπρου, με συντονιστή τον καθηγητή της Ηλεκτρολογίας Χρήστο Παππά. Σημαντική κρίνεται και η συμβολή των καθηγητών Μιχάλη Κούντουρο, Ανδρέα Πάλου και της Ελένης Σιαμέλη.

Ύστερα από έρευνα που έγινε στο διαδίκτυο, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει μια κατασκευή που να διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία της μπύρας ή οποιουδήποτε άλλου ποτού, με αποτέλεσμα τα ποτά να ζεσταίνονται γρήγορα. Η παρατήρηση αυτή οδήγησε τους μαθητές στην κατασκευή ενός μπαρ ψυγείου, πάνω στο οποίο θα ακουμπούν οι πελάτες τα ποτά τους στην ειδική υποδοχή της επιφάνειας του μπαρ, για να διατηρούνται δροσερά.

Το «έξυπνο» μπαρ ψυγείο είναι μια καινοτόμος ξύλινη κατασκευή που παρέχει τη δυνατότητα να απολαύσει κανείς δροσερό το ποτό του. Η ειδικά διαμορφωμένη επιφάνεια στο πάνω μέρος της διατηρεί το ποτήρι με το ποτό στην επιθυμητή θερμοκρασία λόγω του ειδικού μεταλλικού μηχανισμού (του ατμοποιητή) που φέρει στο εσωτερικό της. Στην πάνω επιφάνεια του μπαρ έχουν τοποθετηθεί δύο βούρτσες, για να μην αλλάζει η θερμοκρασία της μπύρας και να διατηρείται σταθερή, καθώς ο πελάτης την απολαμβάνει, όση ώρα κι αν χρειαστεί να παραμείνει στο μπαρ. Στο κάτω μέρος του ψυγείου διαμορφώθηκε μια υποδοχή, για να εφαρμοστεί ο μηχανισμός του ψυγείου (συμπυκνωτής, συμπιεστής κ.α.).

Η κατασκευή είναι λειτουργική, εύχρηστη και απλή. Υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από την ερευνητική ομάδα, η οποία αισιοδοξεί να την προωθήσει μελλοντικά στην αγορά, έπειτα από συζητήσεις που έκανε με Κύπριους ιδιοκτήτες μπαρ, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από την ιδέα της κατασκευής. Πρόκειται για ένα εξελιγμένο ψυγείο μπαρ, που μολονότι δε διαφέρει εξωτερικά από ένα απλό μπαρ, προσφέρει στον πελάτη το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα να πίνει δροσερή την μπύρα του, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο που έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια στη χώρα μας.

Πέραν αυτής της διάκρισης, η Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας υπέβαλε συμμετοχή στο διαγωνισμό με τις κατασκευές «Ηλεκτρονικό τυχερό παιχνίδι!!!» και «Buggy!!! Κινήσου ηλεκτρικά και στην παραλία!!!», στις οποίες έλαβε υψηλή βαθμολογία.

Η Διεύθυνση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας συγχαίρει θερμά, τόσο τα παιδιά όσο και τους συμμετέχοντες καθηγητές, που τα καθοδήγησαν και τα υποστήριξαν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










226