Alexander College: Προσφέρει πτυχίο Βρετανικού Πανεπιστημίου BA(HONS) English and English Language


Το Alexander College – University of the West of England, προσφέρει σε τριετή φοίτηση τον Κλάδο Σπουδών English & English Language. Οι φοιτητές του έχουν τη δυνατότητα συνδυασμού δύο τομέων, δίνοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα: Τις σπουδές στην Αγγλική γλώσσα που είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα  στις σπουδές της Αγγλικής Λογοτεχνίας.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Κολλεγίου:

«Στον τομέα Αγγλικής Γλώσσας γίνεται  ενδελεχής παρουσίαση της ανάπτυξης της Αγγλικής ως διεθνούς γλώσσας και στις προοπτικές που αυτή παρέχει στο μέλλον, αλλά και στην πολιτιστική διάσταση που καταλαμβάνει. Ακόμη, εξετάζεται η δομή της γλώσσας και η εξέλιξή της στην πορεία του χρόνου, μέσα από τις επιδράσεις που δέχθηκε. Επιπλέον, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν με λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο θα διδάξουν την Αγγλική γλώσσα σε ξένους ομιλητές. Τέλος, θα μπορέσουν να εντρυφήσουν στη δημιουργική γραφή, πράγμα το οποίο θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία  να εξερευνήσουν διαφορετικές περιόδους και πρότυπα που διαμόρφωσαν το διαχρονικό χαρακτήρα της Αγγλικής γλώσσας. Πρόκειται για μια δημοφιλή επιλογή, κυρίως για το προπτυχιακό επίπεδο εφόσον ένας μεγάλος αριθμός εργοδοτών εκτιμούν την αξία και τις ικανότητες που έχουν οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου τμήματος. Ο κάθε απόφοιτος, έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τη δυναμική του πολιτισμού που διαμορφώθηκε μέσα από τη λογοτεχνία.

Μέθοδος διδασκαλίας

Χρησιμοποιείται μια ποικιλία διδακτικών μεθόδων που συμπεριλαμβάνει πρακτική άσκηση, εργαστήρια, διαλέξεις, σεμινάρια, ομαδικές δραστηριότητες, έρευνες και παρουσιάσεις. Σημαντικό σημείο είναι ότι οι διδακτικές μέθοδοι επανεξετάζονται και αναθεωρούνται διαρκώς, με βάση τα σύγχρονα δεδομένα. Επίσης, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται σε άμεση και προσωπική επικοινωνία με τους ακαδημαϊκούς ώστε να δίνονται οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Αξιολόγηση

Παρόλο που τηρείται ο θεσμός των εξετάσεων, αυτός δεν πρέπει να θεωρείται ούτε ο μοναδικός, αλλά ούτε και ο πιο σημαντικός τρόπος αξιολόγησης. Οι φοιτητές αξιολογούνται, επίσης, μέσα από εργαστήρια, παρουσιάσεις και projects που ο διδάσκων ζητά. Αυτό χαρίζει επιπλέον προνόμια κυρίως ως προς την ενίσχυση των εμπειρικών γνώσεων.

Στόχοι

  • Η δημιουργία ενός βιογραφικού με βάθος και εύρος γύρω από το συγκεκριμένο μαθησιακό αντικείμενο.
  • Ανάπτυξη κριτικών δεξιοτήτων.
  • Η προώθηση ενός υποστηριχτικού και υπεύθυνου πεδίου που θα ενισχύσει την ακαδημαϊκή πορεία του φοιτητή, αλλά και την προσωπική του πρόοδο.
  • Η απόκτηση περαιτέρω θετικών προσωπικών χαρακτηριστικών όπως: πρωτοβουλία, ανεξαρτησία, συνεργασία, βελτίωση διαπροσωπικών σχέσεων, διαχείριση πληροφοριών, γόνιμη επικοινωνία, κριτική και ανάλυση.
  • Η απόκτηση συγκεκριμένων γνώσεων. Η Αγγλική γλώσσα είναι η πύλη που οδηγεί σε θεματικούς κλάδους όπως: ιστορία της Αγγλικής γλώσσας, η χρήση της Αγγλικής γλώσσας ανά τον κόσμο και η διαπολιτισμική επικοινωνία που επιτυγχάνεται μέσα από τη χρήση της.
  • Η ευαισθητοποίηση των φοιτητών και η ώθησή τους να αποκτήσουν το δικό τους στιλ, προσωπικότητα και αξίες. Αυτά στη συνέχεια θα τους βοηθήσουν να προσδιορίσουν τη δύναμή τους, επιλέγοντας το σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό.

Η διάρκεια των σπουδών είναι τρία χρόνια

Ώρες μαθημάτων: Πρωινά ή απογευματινά

Κριτήρια εισδοχής: Απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Foundation certificate/ Δίπλωμα καθώς και πιστοποιητικό καλής γνώσης της Αγγλικής Γλώσσας

Ηλικιακό κριτήριο: 17+»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










174