Άλκηστη Βαρνάβα: Διάκριση μαθητών, με τη συμφωνία για την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης»


Διαστάσεις προσλαμβάνει το θέμα της συμφωνίας ιδιωτικής εταιρίας και του Υπουργείου Παιδείας, για τη δημιουργία της ψηφιακής Βιβλιοθήκης «Αριστοτέλης», από την οποία οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα.

Την αρχή των αντιδράσεων έκανε η ΟΕΛΜΕΚ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα. Ακολούθησε σήμερα η ερώτηση της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου προς τον υπουργό Παιδείας.

Το Paideia-News επικοινώνησε με την αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ Άλκηστη Βαρνάβα, η οποία μας έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Μετά από τα ερωτήματα που υπέβαλε η κ. Χαραλαμπίδου, το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να δώσει απαντήσεις. Το πρώτο θέμα είναι η διάκριση που τείνει να δημιουργηθεί ανάμεσα στους μαθητές. Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, όπου 15.000 μαθητές, δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν το πρόγευμά τους, το Υπουργείο Παιδείας έχει την απαίτηση να πληρώσουν τάμπλετ για να παρακολουθούν τα μαθήματα σε ψηφιακή μορφή. Μόνο στην περίπτωση που δίνεται δωρεάν το τάμπλετ σε όλους τους μαθητές μπορεί να γίνει αυτό αποδεκτό.

Επίσης πρέπει να διευκρινιστεί, με ποιους όρους έχει επιτραπεί σε μια ιδιωτική εταιρία να επισκέπτεται τα δημόσια σχολεία για να προβάλλει το προϊόν της που εμπορεύεται. Να διευκρινιστεί επίσης από πού, από αυτή την οικονομική  συναλλαγή θα προκύψει όφελος για το Υπουργείο Παιδείας και από τα πνευματικά δικαιώματα των βιβλίων που έχουν εκχωρηθεί για να εμπορεύεται η συγκεκριμένη εταιρία.          

Ως ιδέα είναι πρωτοποριακή, απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι οι διαφανείς διαδικασίες και η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές, ανεξαιρέτως να έχουν αυτό το δικαίωμα».  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










160