Αλλαγή: Ο ΠτΔ να υποδείξει στον Κενεβέζο ότι η πρότασή του δεν μπορεί να οδηγηθεί στο Συμβ. Παιδείας


Η Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» με ανακοίνωσή της  καλεί «ακόμη και την υστάτη τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να απεγκλωβιστεί από τη φιλοσοφία της πρότασης του ΑΚΕΛ (2012) και να διασφαλίσει τον διορισμό όσων εργάστηκαν ή εργάζονται στην Εκπαίδευση». Επίσης η «Αλλαγή» καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» να παρέμβει στον Υπουργό Παιδείας και να του υποδείξει ότι η πρόταση του για την αλλαγή του συστήματος διορισμού των Εκπαιδευτικών όπως έχει σήμερα, δεν μπορεί να οδηγηθεί στο Συμβούλιο Παιδείας.

Αναφέρει η «Αλλαγή»:  

«Η Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» εκφράζει την έντονη απογοήτευση της για την ακατανόητη και χωρίς καθόλου κοινωνική ευαισθησία επιμονή του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκου Κενεβέζου να αρνείται να υιοθετήσει την κοινή θέση πάντων για κατά προτεραιότητα διορισμό όλων όσων εργάζονται ή εργάστηκαν στην Εκπαίδευση με καθεστώς εργασίας που προβλέπει η νομοθεσία.

Η επιμονή του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού να αρνείται να υιοθετήσει την πιο πάνω λογική και αναγκαία εισήγηση καταδεικνύει ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι οι όποιες αλλαγές για να έχουν τη συναίνεση της κοινωνίας, χρειάζεται να αναγνωρίζουν αδήριτες πραγματικότητες, οι οποίες επιβάλλουν και τις απαραίτητες λύσεις.

Την ώρα τούτη που κάποιοι καταφεύγουν στο λαϊκισμό οφείλουμε για χάριν της ιστορίας να αναφέρουμε ότι δυστυχώς ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος αναπαράγει τη ανάλογη πρόταση της διακυβέρνησης ΑΚΕΛ (Σεπτέμβριος 2012), η οποία και αυτή δεν διασφάλιζε το διορισμό κανενός από αυτούς που εργάστηκαν ή εργάζονταν στην Εκπαίδευση.   Η πρόταση του Κενεβέζου δεν ήρθε από το πουθενά αλλά κτίστηκε, δυστυχώς, πάνω στην πρόταση της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ.

Η θέση της «ΑΛΛΑΓΗΣ» είναι ταυτόσημη με τη θέση της ΟΕΛΜΕΚ είναι ξεκάθαρη και στα πλαίσια μιας χρηστής διοίκησης οφείλει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού να τη σεβαστεί απόλυτα. Η ξεκάθαρη θέση μας είναι «η δημιουργία ξεχωριστού καταλόγου, ο οποίος να περιλαμβάνει τους καθηγητές / καθηγήτριες που παρακολούθησαν με επιτυχία το Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης, συμβασιούχους, εκτάκτους και αντικαταστάτες με αναγνωρισμένη Εκπαιδευτική Προϋπηρεσία τουλάχιστον δύο ετών, μέχρι 31 Αυγούστου 2014. Ο οποιοσδήποτε εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου συστήματος, να ισχύσει μετά την εξάντληση αυτού του καταλόγου».

Ας συνειδητοποιήσει ο Υπουργός Παιδείας ότι είναι αδύνατο οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις να αποδεχθούν προτάσεις που θα οδηγήσουν στην απόλυση συναδέλφων τους, που για χρόνια προσφέρουν στην Παιδεία, για να εφαρμοστεί ένα σύστημα διορισμού που στηρίζεται σε μοριοδοτήσεις που γελοιοποιούν τη χρηστή διοίκηση και φαλκιδεύουν το αίσθημα δικαίου. Στόχευση του Υπουργού Παιδείας είναι να προσθέσει και άλλους ανέργους στο μακρύ ήδη κατάλογο των ανέργων;

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να εισακούσει την εισήγηση όλων των κομμάτων, όπως εκφράστηκαν στο τελευταίο Συμβούλιο Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, για την εξαίρεση των εκπαιδευτικών που εργάστηκαν ή εργάζονται στην Εκπαίδευση.

Αν ο Υπουργός Παιδείας δεν δεχθεί τις εργασιακές πραγματικότητες που υπάρχουν στην Παιδεία θα φέρει ακεραία την ευθύνη για την ένταση που θα προσκληθεί στην Εκπαίδευση. Με τις ενέργειες, τις προτάσεις του και την ακατανόητη επιμονή του, θα είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την αναστάτωση που θα προκληθεί στην παιδεία την δύσκολη αυτή περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας. Καλούμε ακόμη και την υστάτη τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να απεγκλωβιστεί από τη φιλοσοφία της πρότασης του ΑΚΕΛ (2012) και να διασφαλίσει τον διορισμό όσων εργάστηκαν ή εργάζονται στην Εκπαίδευση. Αυτό επιβάλλεται από την ανάγκη να διορθωθεί ακόμη μια στρέβλωση της προηγούμενης διακυβέρνησης.

Η Κίνηση Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ», της οποία η παλαιότερη και η πρόσφατη ιστορία καταδεικνύει ότι σε καμιά περίπτωση δεν συμβιβάστηκε με ετσιθελισμούς και πείσματα, δηλώνει ότι θα αντιδράσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην επιβολή άδικων λύσεων στο θέμα του συστήματος διορισμού των Εκπαιδευτικών.

Τέλος, καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του οποίου η ευαισθησία για τους εργαζόμενους στην Εκπαίδευση, αναδείχθηκε σαφέστατα με την άμεση του παρέμβαση για την μη αύξηση των ωρών διδασκαλίας των Εκπαιδευτικών, όπως είχε συμφωνήσει με την Τρόικα η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, να παρέμβει στον Υπουργό Παιδείας και να του υποδείξει ότι η πρόταση του για την αλλαγή του συστήματος διορισμού των Εκπαιδευτικών όπως έχει σήμερα, δεν μπορεί να οδηγηθεί στο Συμβούλιο Παιδείας».  

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










148