Άμεση αδειοδότηση του Πανεπιστημίου στην Αγία Νάπα, ζητά ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου


 Αμεση αδειοδότηση του Πανεπιστημίου στην Αγία Νάπα, ζητά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Αμμοχώστου.
Σε γραπτή ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται ότι «συμπαρατάσσεται με τις τοπικές αρχές στην επαρχία Αμμοχώστου σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για βελτίωση των συνθηκών οικονομικής, επιχειρηματικής ή εκπαιδευτικής δραστηριότητας στην περιοχή, με στόχο την τόνωση της οικονομίας, ειδικά κατά την χειμερινή περίοδο, καταπολεμώντας έμπρακτα δηλαδή την εποχικότητα».
Αφορμή, συνεχίζει η ανακοίνωση είναι «τα δημοσιεύματα για παρελκυστική στάση αρμοδίων κρατικών κύκλων που προβάλουν προσκόμματα στην αδειοδότηση της δημιουργίας και λειτουργίας πανεπιστημιακής σχολής στην επαρχία. Η αίτηση κατατέθηκε από το 2017, ενώ υπήρξαν εκ των προτέρων επαφές σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο».
Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, προστίθεται «βρίσκεται εγκλωβισμένη στο νοτιοανατολικό άκρο της Κύπρου, ανάμεσα σε βρετανικές βάσεις και κατοχικά στρατεύματα. Πέραν της τουριστικής ανάπτυξης, κάθε προσπάθεια να αναπτυχθούν και άλλοι κλάδοι της οικονομίας θα έπρεπε να είχε την πλήρη στήριξη όλων».
 
Σημειώνει πως «η λειτουργία πανεπιστημιακής σχολής θα είχε απτά και σημαντικά οφέλη, όπως η ευρύτητα στην οικονομική δραστηριότητα, η ανύψωση του καταπονημένου κύρους της Αγίας Νάπας, θα ήταν παράλληλα μια πρώτης τάξης επένδυση κατά του εποχικού μαρασμού, ενώ θα ήταν εκκολαπτήριο  ψηλού επιπέδου επιστημονικού και εργατικού δυναμικού. Η επαρχία Αμμοχώστου έπρεπε, αντί εμποδίων, να είχε προνομιακή αντιμετώπιση σε ότι θα εμπλούτιζε την οικονομική δραστηριότητα, πόσον μάλλον όταν αφορά στη λειτουργία πανεπιστημιακής σχολής».
 
Καλεί την κρατική μηχανή να προχωρήσει, χωρίς άλλες υπεκφυγές, στην αδειοδότηση ενός έργου που θα δώσει πνοή σε μια επαρχία, όπου το ποσοστό οικονομικής συνεισφοράς στην εθνική οικονομία είναι πολύ μεγαλύτερο από τις επιστρεφόμενες παροχές.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter532