Αναστάτωση στην Τεχνική λόγω υπουργικής οδηγίας για την Τεχνολογία. Σήμερα συνάντηση με Κενεβέζο


Αναστάτωση επικρατεί στο χώρο της Τεχνικής Εκπαίδευσης τις τελευταίες μέρες από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από το Υπουργείο Παιδείας για απόφαση του Υπουργού Παιδείας, να δώσει το μάθημα της Τεχνολογίας στη Μέση εκπαίδευση. Στην ΟΛΤΕΚ πιστεύουν ότι «η πρόκληση είναι μεγαλύτερη αφού όπως υποστηρίζουν, εδώ και ένα χρόνο ο κ. Κενεβέζος αγνοεί την γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας για το θέμα των Γραφικών Τεχνών και τη συνεχιζόμενη παραβίαση της εγκυκλίου του Υπουργείου στο θέμα της διδασκαλίας του Αρχιτεκτονικού Σχεδίου στα Λύκεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΛΤΕΚ, σε συνεδρία του την περασμένη Πέμπτη απoφάσισε να διερευνήσει το θέμα ζητώντας άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και τη Διεύθυνση Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας. Σε περίπτωση που οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, η ΟΛΤΕΚ προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία του Υπουργού Παιδείας και θ’ απέχει από κάθε συνάντηση μαζί του..

Η απόφαση της ΟΛΤΕΚ περιλαμβάνει και αποχή από τις συναντήσεις με τον Υπουργό για το θέμα του νέου συστήματος διορισμού στην εκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (σημερα) είναι προγραμματισμένη συνάντηση των τριών εκπαιδευτικών Οργανώσεων με τον Υπουργο Παιδείας για το θέμα του νέου συστήματος διορισμών.

Όπως πληροφορούμαστε, ΟΛΤΕΚ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας αύριο Δευτέρα το μεσημέρι με στόχο να δοθούν να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε  συνάντηση της ΟΛΤΕΚ με το Διευθυντή Τεχνικής Εκπαίδευσης Ηλία Μαρκάτζιη, ο οποίος άφησε να νοηθεί ότι η συγκεκριμένη οδηγία για το θέμα είναι γεγονός.

Τσέλεπος: Ένα ακόμη κτύπημα κατά της Τεχνικής

Το Paideia-News, επικοινώνησε με τον Αντιπρόεδρο της ΟΛΤΕΚ Ντίνο Τσέλεπο, ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες. Στη δήλωσή του ο κ. Τσέλεπος αναφέρει:

«Μακάρι οι πληροφορίες μας να είναι λανθασμένες και ο Υπουργός να μας πει αύριο ότι η εγκύκλιος δεν είναι τελική απόφαση. Το θέμα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, έχει συζητηθεί στη ΜΕΠΕΥ, ενώ εδώ και ενάμιση χρόνο, το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να δώσει τη θέση του στην Επίτροπο Διοίκησης, η οποία έχει αποστείλει πέντε επιστολές, κάτι που σύμφωνα με το νόμο αποτελεί και ποινικό αδίκημα. Στην ουσία αποτελεί ένα ακόμη κτύπημα ενάντια στην Τεχνική Εκπαίδευση, αφού παραχωρεί ένα καθαρά Τεχνολογικό μάθημα στη Μέση Εκπαίδευση, παραβιάζοντας το νόμο.

Στους δέκα μήνες της θητείας του κ. Κενεβέζου είχαμε πολλά δείγματα για τη στάση του απέναντι στην Τεχνική Εκπαίδευση, σε αντίθεση με τις δικές του διακηρύξεις, αλλά και τις Κυβέρνησης. Ο υπουργός αγνοεί τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας για το θέμα των Γραφικών Τεχνών, παρά το γεγονός ότι σε όλες τις συναντήσεις που είχαμε μας διαβεβαιώνει ότι έχουμε απόλυτο δίκαιο. Αγνοεί τις καταγγελίες για το θέμα του Αρχιτεκτονικού Σχεδίου, όπου εδώ και οκτώ χρόνια κάποιοι παραβιάζουν τις ίδιες τις αποφάσεις του Υπουργείου, χωρίς καμιά επίπτωση.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι τους τελευταιους δέκα μήνες η Τεχνική Εκπαίδευση δέχθηκε αλεπάλληλα κτυπήματα την ώρα που οι μαθηές που επιλέγουν τις Τεχνικές σχολές αυξήθηκαν κατά 15%. Να θυμίσουμε ότι στην Τεχνική Εκπαίδευση δεν έγινε το 2013 καμιά προαγωγή σε αντίθεση με τη Μέση και Δημοτική, όπου εγινε το 30% των προαγωγών. Στην πρόταση για μονιμοποιήσεις που προωθείται δεν δόθηκε στην Τεχνική Εκπαίδευση ο αριθμός που αναλογούσε  σε αυτήν, αλλα πολύ μικρότερος. Να θυμίσουμε το τρόπο που το Υπουργείο χειρίστηκε το θέμα της Κομμωτικής, το θέμα των ΜΙΕΕΚ και σειρά άλλων θεμάτων που αφορούσαν την Τεχνική Εκπαίδευση.

Το σύστημα διορισμού

Σε ότι αφορά το διάλογο για το θέμα της αλλαγής του συστήματος διορισμού ο κ. Τσέλεπος μας ανέφερε : «Σε καμιά περίπτωση η ΟΛΤΕΚ δεν θα αποχωρήσει από το διάλογο για το θέμα. Άλλωστε έχουμε ζητήσει ακόμη και αν ο διάλογος με τις άλλες δύο οργανώσεις δεν προχωρήσει, να συνεχίσουμε τη συζήτηση για ένα νέο σύστημα μόνο για την Τεχνική Εκπαίδευση. Μακάρι στη συνάντηση με τον Υπουργό που θα προηγηθεί να μάθουμε ότι τα δεδομένα δεν είναι αυτά που έχουμε υπόψη μας. Αν όμως είναι αυτά δεν βλέπουμε το λόγο να έχουμε συναντήσεις για οποιοδήποτε θέμα με τον υπουργό."




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










216