Αναστέλλεται η σημερινή κινητοποίηση των Συμβασιούχων και Εκτάκτων Καθηγητών


Η Επιτροπή Συμβασιούχων και Εκτάκτων Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της πληροφορεί τα μέλη της ότι η σημερινή (Τετάρτης) κινητοποίηση αναστέλλεται: Αναφέρει στην ανακοίνωση της:

«Ένα μήνα μετά την δημοσίευση της πρότασης για το νέο σύστημα διορισμών, θεωρούμε ότι το τοπίο έχει αρχίσει να καθαρίζει από τη σκόνη και τη στάχτη. Η κοινή γνώμη, οι γονείς, τα κόμματα αλλά και οι χιλιάδες πτυχιούχοι που βρίσκονται στους καταλόγους έχουν καταλάβει το μέγεθος της αδικίας και το αδιανόητο να υπάρξει νέο σχέδιο προσλήψεων χωρίς την κατοχύρωση όλων όσοι εργάζονται ήδη στα σχολεία.

Είμαστε σίγουροι ότι μετά  και την σημερινή συνεδρία στο Υπουργείο Παιδείας, και ο ίδιος ο Υπουργός έχει αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή του συστήματος διορισμών χωρίς την εξαίρεση από την διαδικασία αυτή των συμβασιούχων, εκτάκτων και αντικαταστατών εκπαιδευτικών που υπηρετούν για τόσα χρόνια τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Με βάση λοιπόν τα πιο πάνω η Επιτροπή Συμβασιούχων και Εκτάκτων Μέσης Εκπαίδευσης αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η ενδεχόμενη κινητοποίηση, που ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιούνταν αύριο (σημερα) , σε περίπτωση που ο Υπουργός έβαζε στο τραπέζι νέα πρόταση που δεν μας κατοχύρωνε.

Παραμένουμε όμως σε εγρήγορση και παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις συνεχίζοντας την ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων για το δίκαιο αίτημα μας. Θεωρούμε ότι οι συντονισμένες ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων επιτροπών, όλων των μελών μας, αλλά και των συντεχνιών μας ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, έφεραν αποτελέσματα και πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα με την ίδια ένταση μέχρι την τελική κατάληξη του θέματος».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










148