Αναζητώντας τη χρηστή διοίκηση και οι μόνιμοι διορισμοί


ΤΗΣ ΑΣΤΕΡΩΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ*  

Αναφορικά με τους πρόσφατους  μόνιμους διορισμούς στη Mέση Eκπαίδευση έχω να παρατηρήσω τα εξής, μια που είμαι ένα από τα άμεσα επηρεαζόμενα άτομα και που πιστεύω ακράδαντα πως έχω αδικηθεί. Και αμέσως εξηγούμαι: Από τη στιγμή που δεν ανακοινώθηκε συγκεκριμένη φόρμουλα, βάσει της οποίας με την εισαγωγή σ’ αυτήν συγκεκριμένων  δεδομένων θα προέκυπταν  οι αριθμοί προς διορισμό (στην κάθε ειδικότητα από τον κατάλογο διοριστέων) αυτομάτως εγώ γίνομαι  άκρως καχύποπτη. Απαιτώ όπως είναι και το πρέπον, για λόγους χρηστής διοίκησης, να μου εξηγηθεί  από την αρμόδια αρχή (είτε εαυτή είναι το Υπουργείο Παιδείας, είτε η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας) οι εξηγήσεις αφού αυτές που δόθηκαν που δόθηκαν από τη συνδικαλιστική οργάνωση των εκπαιδευτικών Μέσης ΟΕΛΜΕΚ, δεν ικανοποιούν, αντίθετα ενίσχυσαν, δυστυχώς, την αμφισβήτησή μας. 

ΓΙΑΤΙ τόσοι διορισμοί στην τάδε ειδικότητα και γιατί τόσοι λιγότεροι στην άλλη;

Δια στόματος Θέμη Πολυβίου, Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ,  αναφέρθηκαν  τα κριτήρια που ίσχυσαν, όμως είναι  πολύ ΓΕΝΙΚΑ κι ΑΟΡΙΣΤΑ, που κανέναν δεν έπεισαν! Εφόσον, παρά τις εκκλήσεις πολλών από εμάς για επίσημη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΚΡΙΒΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ βάσει της οποίας ΕΠΡΕΠΕ να γίνουν οι διορισμοί, έτσι ώστε πέρα πάσης λογικής αμφιβολίας  η όλη διαδικασία να μην υπόκειται  σε τυχόν στρεβλώσεις, εγώ γίνομαι όπως είναι φυσικό ακόμα πιο καχύποπτη. ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ και δεν ανακοινώνουν το ζητούμενό μας, που αφορά όλους τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ; Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ  προκύπτει με την αλήθεια της μαθηματικής ακρίβειας. Η ΑΛΗΘΕΙΑ  για τις μονιμοποιήσεις και τον τρόπο που έγιναν προκύπτει μέσα από τη φόρμουλα και τα συγκεκριμένα δεδομένα που μπαίνουν σ’ αυτή. Άλλως πως διαβλέπω  ψέμα και ΑΔΙΚΙΑ.

Η ΟΕΛΜΕΚ εδώ έχει α΄ ευθύνη και  θα την επικρίνω γιατί όφειλε, καθώς έπρεπε να ελέγξει αυτή τη διαδικασία για να προλάβει τις τυχόν στρεβλώσεις. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω πού ακριβώς έγιναν οι στρεβλώσεις, αλλά έχω να καταγγείλω τα όσα άκουσα και που είναι τα εξής: 1. Ακούγεται   πως έδωσαν την επινοημένη τελευταία θέση σε μια ειδικότητα για να διορίσουν συγκεκριμένο πρόσωπο, που δεν δικαιούταν διορισμό, αλλά ικανοποιούσε βόλεμα ελέω δημόσιου προσώπου. 2. Οι θέσεις που αναλογούσαν σε β΄ ειδικότητα ήταν λιγότερες, αλλά  τις  αύξησαν (!), επειδή όσοι  εμπλέκονταν στην τελική απόφαση διορισμών ήταν στην πλειοψηφία τους αυτής  της β΄ ειδικότητας!!! 3. Ο κομματισμός και πάλι έπαιξε το ρόλο του, γι αυτό στη γ’ ειδικότητα το τελευταίο νούμερο ήταν του άλλου κόμματος και δόθηκε κι εδώ μια θεσούλα, έτσι επινοήθηκε, πάλι για να σιωπήσει να φωνάζει και αυτό το κόμμα!!! 

ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΚΥΡΙΟΙ, ΠΩΣ ΑΝ  ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ δεν θα είχα να λέω. ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ εγώ θα ήμουν μέσα στους διορισμούς. Ενώ τώρα είμαι ο αριθμός  1 που  κόψανε πάνω στο νήμα, μαζί μου και τους άλλους συναδέλφους στις άλλες ειδικότητες που φέρουν αριθμό 1 ή  2 ή τελοσπάντων είναι πολύ μπροστά στο κατάλογο. Κι αν η διευθέτηση αυτή  ερχόταν με αξιοπρέπεια ΑΠΟΔΕΚΤΗ, αλλά ήρθε με ΑΔΙΚΙΑ και ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ οπόταν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ. Εδώ θα επικαλεστώ το ρόλο της Επιτρόπου Διοικήσεως και ίσως και της Γενικής Ελέκτριας  ακόμη, διότι το όλο θέμα αφορά χρηστή διοίκηση  σε σχέση με την πλήρωση θέσεων των προϋπολογισμών. Άρα σπαταλιέται ασύστολα χρήμα σε εποχή ισχνών αγελάδων, για να διορίσουν τον α΄ στη τάδε ειδικότητα, που ίσως δεν θα έχουν ανάγκη αύριο και θα ψάχνουν να τον υποαπασχολούν, επομένως τζάμπα μισθός που λέμε...

Αν το Υπουργείο Παιδείας επικαλείται για αυτούς τους διορισμούς ανάγκες,  ερωτώ πολύ εύλογα: Αφού είμαι ο αριθμός 1 και μετά από μένα δουλεύουν με σύμβαση αρκετοί, και ακόμα δεδομένης της στατιστικής τόσοι συνάδελφοι πίσω από μένα θα δουλεύουν και του  χρόνου, συμπεραίνω πως θα έπρεπε να υπολογιστώ και εγώ σ αυτές τις ανάγκες! Είναι άξιο απορίας κατά πόσο το να διαθέτει κανείς το πτυχίο του και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ είναι αρκετό ή πρέπει να χρειάζεται να είναι συγγενής πολιτικού προσώπου, να έχει κομματική υποτέλεια ή  να υπάρχει εκπρόσωπος της ειδικότητάς του στα σώματα λήψης αποφάσεων στα συνδικαλιστικά ή άλλα δώματα; Αλλά εγώ έχω μοναδικό σπαθί τα πτυχία μου. (ΔΕΝ  ΕΙΜΑΙ ΑΔΕΛΦΟΤΕΚΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΟΜΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ ΑΤΟΜΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ)

Ο Δημοσθένης έλεγε  πως η ΕΞΟΥΣΙΑ δεν μπορεί να σταθεί με ΑΔΙΚΙΑ. Επομένως καλώ τους θεσμικούς προϊστάμενους , ανάμεσα τους κι αυτοί που πήραν τις αποφάσεις  για τους διορισμούς να ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΑΔΙΑΒΛΗΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ που ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΗ.

Τέλος επειδή είμαστε σε πολύ κομβικό σημείο έχοντας ελεγκτή μας την Τρόικα  θα είναι πολύ τραγικό να μείνω εκτός εκπαίδευσης κι εγώ κι άλλοι οριακοί συνάδελφοι (οι στρεβλώσεις μας κατάντησαν τέτοιους!) μετά από μακρόχρονη παραμονή στο κατάλογο, προϋπηρεσιακή πρόσφατα και πολυετή πείρα. Αυτά επικαλέστηκε ο κ. Πολυβίου ως κριτήρια, προχθές. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!!!)

Ακόμα δράττομαι της ευκαιρίας αυτής, λέγοντας πως αν αυτός ο κατάλογος ήτανε αξιοκρατικός ως  τώρα, τουλάχιστο πριν το μόνιμο διορισμό, φανταστείτε όλος αυτός ο ντόρος περί εξετάσεων σε νέο σύστημα προσλήψεων πού  θα οδηγά και πόση ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ !!! Και ο νοών νοείτο.

Υστερόγραφο: Δεν τα βάζω καθόλου μαζί σας κ.Πολυβίου. Απλά εσείς ήσασταν αυτός που ανακοινώσατε τα ΑΟΡΙΣΤΑ κριτήρια που και πάλι δεν τεκμαίρουν ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Εκπαιδευτικός Μέσης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










141