Ανδρέας Σιάμαρος: Έντεκα λόγοι για να επιλέξουν οι φοιτητές το Πανεπιστήμιο UCLanCyprus


Με τρία νέα προγράμματα θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά τη λειτουργία του το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στις εγκαταστάσεις του στην Πύλα. Αυτά είναι:M.Sc. in Computing, M.Sc. in Business Management, BSc in Psychology. Επίσης θα προσθέσει στις κατευθύνσεις του το BSc in Business Αadministration (pathway in Law). Για τα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι μίλησε στο Paideia-News.com o καθηγητής Ανδρέας Σιάμαρος,Επικεφαλής Έρευνας , Ακαδημαϊκών Προτύπων και  Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου  UCLan Cyprus

ΕΡ: Για ποιό λόγο θα προτρέπατε τους φοιτητές να επιλέξουν τις σπουδές τους στο UCLanCyprus;

ΑΠ: Αν θα έπρεπε να συνοψίσω τους λόγους στα πιο σημαντικά σημεία τότε αυτά είναι τα ακόλουθα:

1. Αξιολογημένα και αναγνωρισμένα πτυχία.

2. Διπλή αναγνώριση σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο.

3. Δυνατότητα συμπλήρωσης σπουδών στην Κύπρο ή μεταφορά μέρος των σπουδών στo Ηνωμένο Βασίλειο, ένα πλεονέκτημα που δε θα βρείτε σε κανένα άλλο πανεπιστήμιο στην Κύπρο (με τα ίδια δίδακτρα)

4.Κορυφαία θέση στον κλάδο των Μαθηματικών και Νομικής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το πτυχίο Μαθηματικών του UCLan κατατάσσεται στην 5η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2012, βάσει του έγκυρου και αξιόπιστου πίνακα “Guardian League Table 2012”. Είναι επίσης αναγνωρισμένο από το Ινστιτούτο Μαθηματικών και Εφαρμογών (IMA). Το Πανεπιστήμιο του UCLan βρίσκεται στα κορυφαία 200 πανεπιστήμια για τη Νομική στην παγκόσμια κατάταξη "QS 2012".

5  Απαλλαγές από τον επαγγελματικό τίτλο ACCA του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών του Ηνωμένου Βασιλείου με την απόκτηση του πτυχίου στη Λογιστική.  Απαλλαγές από τον επαγγελματικό τίτλο CIMA, και  Απαλλαγές του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και την Ουαλία ( ICAEW).

6. Προώθηση εργοδότησης σε όλους τους φοιτητές του πανεπιστημίου

7. Δωρεάν στήριξη και συμβουλευτική καριέρας σε όλα τα χρόνια φοίτησης και μετά την αποφοίτηση

8. Διδακτορικό ακαδημαϊκό προσωπικό υψηλού επιπέδου με εκτεταμένη έρευνα και διεθνή εμπειρία.

9. Πιστοποίηση του Κλάδου Νομικής από τον επίσημο Δικηγορικό Σύνδεσμο Ηνωμένου Βασιλείου (JASB)

10. Επιχειρηματικές σχέσεις με κορυφαίους οργανισμούς

11. Το μόνο Πανεπιστήμιο του UCLan UK βρίσκεται στο "QS World Rankings" Η λίστα αυτή θεωρείται μία από τις εγκυρότερες και αξιόπιστες αξιολογήσεις διεθνώς στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Διασφάλιση Ποϊότητας

ΕΡ: Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα του UCLanCyprus έναντι των άλλων πανεπιστημίων στην Κύπρο;

ΑΠ: Κορυφαία προτεραιότητα του UCLan Κύπρου είναι η διασφάλιση των προτύπων και της ποιότητας στην παρεχόμενη Ανώτατη Εκπαίδευση. Πως ορίζουμε όμως το πρότυπο και την ποιότητα; Ακαδημαϊκό πρότυπο είναι το ελάχιστο επίπεδο που και πρέπει να φτάσει ένας φοιτητής για να πετύχει στις σπουδές του και να επιτύχει αναγνώριση. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι τα πρότυπα  δε θα πρέπει να διαφέρουν από τους φορείς παροχής εκπαίδευσης. Η Ακαδημαϊκή ποιότητα ορίζεται ως κατά πόσο σωστά οι φορείς παροχής εκπαίδευσης υποστηρίζουν την μάθηση, τη διδασκαλία, τη μαθησιακή υποστήριξη, την αξιολόγηση και την υφιστάμενη υποδομή. Η διασφάλιση ποιότητας είναι η διαδικασία ελέγχου ότι τα πρότυπα ικανοποιούν τις συμφωνημένες προσδοκίες.

Η ποιότητα διασφαλίζεται με μια σειρά ασφαλιστικών δικλείδων. Ο Ποιοτικός κώδικας (Quality Code) αποτελείται από τρία μέρη:

  • Ρύθμιση και διατήρηση ορίων στα ακαδημαϊκά πρότυπα
  • Διασφάλιση και ενίσχυση της ακαδημαϊκής ποιότητας
  • Πληροφορίες σχετικά με την παροχή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Υπεύθυνοι για τα πρότυπα και την ποιότητα είναι τα πανεπιστήμια (κρατικά και ιδιωτικά) τα οποία είναι γενικά ανεξάρτητα και αυτόνομα.

Το UCLan Cyprus είναι πλήρως εναρμονισμένο με το Γραφείο Διασφάλισης Ποιότητας του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) ως επίσης και με τη διαδικασία της Bologna. Είναι το μόνο βρετανικό πανεπιστήμιο στη Κύπρο, το νεότερο πανεπιστήμιο στην Ευρώπη, το μόνο πανεπιστήμιο με διπλή αναγνώριση, με παγκοσμίου επιπέδου φοιτητική εμπειρία.

Πλεονέκτημα η χρήση της αγγλικής γλώσσας

ΕΡ: Η χρήση της αγγλικής γλώσσας ως γλώσσας διδασκαλίας του πανεπιστημίου σας θεωρείτε ότι αποτελεί μειονέκτημα ή πλεονέκτημα για την προσέλκυση Κυπρίων φοιτητών;

ΑΠ: Θεωρώ ότι η χρήση της Αγγλικής, ως γλώσσας διδασκαλίας του πανεπιστημίου μας, ότι αποτελεί πλεονέκτημα προς την προσέλκυση  Κυπρίων φοιτητών. Να μην ξεχνούμε ότι ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών από Κύπρο διαλέγουν κάθε χρόνο να σπουδάσουν σε βρετανικά πανεπιστήμια. Είναι σημαντικό επίσης να αναφέρω ότι η γνώση της Αγγλικής Γλώσσας δίνει περισσότερες ευκαιρίες εργοδότησης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο ενισχύοντας την κινητικότητα.

ΕΡ: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι κλάδοι του UCLANUniversityCyprus μέσα από την εμπειρία του πρώτου χρόνου λειτουργίας του;

ΑΠ: Όλοι οι κλάδοι σπουδών του Πανεπιστημίου μας είναι δημοφιλείς, αφού είναι στοχευμένοι σε τομείς όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες ευκαιρίες εργοδότησης. Θα ξεχώριζα τη Λογιστική και Χρήματοοικονομικά, Πληροφορική και Νομική.

Καινούργια προγράμματα 2013/14

ΕΡ: Σκοπεύετε να αυξήσετε στο μέλλον τους κλάδους τους οποίους προσφέρετε;

ΑΠ: Βεβαίως θα αυξήσουμε στο μέλλον τους κλάδους τους οποίους προσφέρουμε. Φέτος έχουμε τρία νέα προγράμματα: 

Καινούργια προγράμματα 2013/14

  • M.Sc. in Computing
  • M.Sc. in Business Management
  • BSc in Psychology

και μια νέα κατεύθυνση

  • BSc in Business Αadministration (pathway in Law)

ΕΡ: Στα πλαίσια της συνεργασίας του UCLANUniversityCyprus με το αντίστοιχο βρετανικό πανεπιστήμιο υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Αγγλία του χρόνου ή και αντίθετα φοιτητές της Αγγλίας που θέλουν να έρθουν στην Κύπρο;

ΑΠ: Ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών μας έχει ενδιαφερθεί να συνεχίσει τις σπουδές τους στην Αγγλία όπως και το αντίθετο αφού τα προγράμματα σπουδών μας είναι κοινά (joint).  Να αναφέρω επίσης ότι από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά το Πανεπιστήμιό μας θα αποκτήσει τον Πανεπιστημιακό Χάρτη Erasmus 2014-2020, που θα επιτρέπει ανταλλαγή φοιτητών και με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης.    

Συνεργασία UclanCyprus και UclanΒρετανίας

ΕΡ: Η ανταλλαγή συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων (UclanCyprus και Uclan Αγγλίας) περιλαμβάνει και επισκέψεις καθηγητών του βρετανικού πανεπιστημίου στην Κύπρο;

ΑΠ: Η ανταλλαγή συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων περιλαμβάνει και επισκέψεις καθηγητών του UCLan Ηνωμένου Βασιλείου. Διαπρεπείς καθηγητές του δίνουν διαλέξεις, σεμινάρια ως επίσης βοηθούν στη διοργάνωση μεγάλων συνεδρίων.  

ΕΡ: Με ποιους άλλους τρόπους, εσείς ως καθηγητές, προωθείτε την έρευνα και τις συνεργασίες με άλλα πανεπιστήμια στην Κύπρο και το εξωτερικό;

ΑΠ: Το Πανεπιστήμιο έχει ήδη δημιουργήσει διάφορα ερευνητικά κέντρα, όπως το Κέντρο Επιχειρηματικότητας, έχει υποβάλει ένα αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων στο 7ο Πλαίσιο της Ε.Ε. Οι ακαδημαϊκοί έχουν δημοσιεύσει ένα μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων σε περιοδικά και συνέδρια και έχουν έρθει σε συνεργασίες με άλλα πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.

ΕΡ: Με την οικονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα μας θεωρείτε ότι η συνέχεια των σπουδών των νέων σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα θα έχει αντίκρισμα στην αγορά εργασίας;

ΑΠ: Με την οικονομική κρίση θεωρώ ότι η συνέχεια των σπουδών τους σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα θα έχει αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Η συνεχής μάθηση και τα εφόδια που θα αποκτήσουν θα τους βοηθήσουν να εκμεταλλευτούν το χρόνο που διαθέτουν παρά να περιπέσουν στην αδράνεια. Ένα σημαντικό πλεονέκτημά μας είναι η σημασία που δίνουμε στην προώθηση της επαγγελματικής αποκατάστασης των φοιτητών μας με την ολοκλήρωση των σπουδών τους και κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Μειωμένα δίδακτρα με χορηγία  €2,950 ανά φοιτητή

ΕΡ: Ποιό θα είναι το ύψος των διδάκτρων για το ακαδημαϊκό έτος 2013/14;

ΑΠ:Γιορτάζοντας τόσο τη δημιουργία της πιο καινούργιας Πανεπιστημιούπολης στην Ευρώπη, όσο και των μοντέρνων κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου στην Λάρνακα, και αναγνωρίζοντας πάντοτε τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που διανύει η χώρα μας, το UCLan Cyprus προσφέρει μία γενναιόδωρη χορηγία προς όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές που θα εγγραφούν για την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά ύψους €2,950 ανά έτος σπουδών. Με τη χορηγία αυτή ο κάθε φοιτητής θα πληρώσει μόνο €7,000 ανά έτος σπουδών αντί του υφιστάμενου ποσού των €9,950. Η χορηγία κα ισχύει για κάθε χρόνο σπουδών και προσφέρεται και για φοιτητές που ενδιαφέρονται να μεταφέρουν τις σπουδές τους από άλλα Πανεπιστήμια και Κολλέγια κατά την ίδια περίοδο.

Επίσης, για μεταπτυχιακούς φοιτητές προσφέρεται 10% μείωση διδάκτρων (€1,050), με τελικό κόστος. €9,450. Οι φοιτητές μας μπορούν να κάνουν αίτηση για την κρατική χορηγία μέχρι €3,417 ανά έτος σπουδών.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










395