Ανοιχτή επιστολή στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου από τη δικηγόρο Αργεντούλα Ιωάννου


Ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνο Χριστοφίδη δίνει στη δημοσιότητα η δικηγόρος Αργεντούλα Ιωάννου, εκπροσωπώντας το ομώνυμο δικηγορικό γραφείο, αναφορικά με τη συνεργασία που είχε με το Πανεπιστήμιο Κύπρου μεταξύ 2011 και 2015.

«Έχω αντιληφθεί τις τελευταίες μέρες ότι στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου για την αποδέσμευση κονδυλίων του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου, φωτογραφίζοντας το γραφείο μας, αναφερθήκατε με τρόπο αντιδεοντολογικό, αβάσιμο και παραπλανητικό στη συνεργασία του δικηγορικού μας γραφείου με το Πανεπιστήμιο Κύπρου μεταξύ των ετών 2011 με 2015», αναφέρει η κ. Ιωάννου στην ανοιχτή επιστολή της.
Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη γνωμάτευση που είχε δώσει το δικηγορικό της γραφείο για την αγορά νέων αδειών λογισμικών «στις οποίες εκφράσαμε την άποψη ότι το Πανεπιστήμιο δεν είχε καμία ρητή υποχρέωση να αγοράσει νέες άδειες χρήσης των λογισμικών - σχετικό Παράρτημα των όρων της προσφοράς δεν είχε υπογραφεί με τα έγγραφα του συμβολαίου - και ότι αυτό θα άφηνε το Πανεπιστήμιο εκτεθειμένο για διασπάθιση δημόσιου χρήματος».  
«Αντ’ αυτής της νομικής μας θέσης τοποθετηθήκατε σε συνάντηση με την εταιρεία για την ‘ηθική υποχρέωση του Πανεπιστημίου να πληρώσει νέες άδειες’», υποστηρίζει η κ. Ιωάννου.
Υπενθυμίζει ακόμη ότι «με την θέση μας συμφώνησαν και άλλοι αξιωματούχοι του Πανεπιστήμιου». «Παρά τις εκκλήσεις σας, σας εξήγησα ότι δεν μπορούσα να αλλάξω την τοποθέτηση μου η οποία στηρίζετο στα υπογραφέντα έγγραφα», προσθέτει.
Οδηγήσατε, αναφέρει, «το θέμα στο Συμβούλιο, και χωρίς δεύτερη γνωμάτευση η οποία έστω να διαφωνεί μαζί μας, πήρατε στις 8/9/2014 απόφαση αγοράς επιπρόσθετων αδειών χρήσης από τη συγκεκριμένη εταιρεία με καταβολή επιπροσθέτου πόσου 194,365 ευρώ».
«Το τραγικότερο είναι ότι, παρά τις περί του αντιθέτου γνωματεύσεις μας, αποδεχτήκατε την υπογραφή νέου συμβολαίου, αχρείαστα, χωρίς να ακυρώνεται το πρώτο και με δυσμενέστερους όρους, παρά το προειδοποιητικό Σημείωμα που σας είχαμε στείλει για το νέο συμβόλαιο», προσθέτει.
Παράλληλα, αναφέρει ότι με τον τερματισμό των υπηρεσιών του γραφείου το 2015 είχε γίνει επίκληση λόγων οικονομικής περισυλλογής και προσθέτει ότι το γραφείο δεν έλαβε απάντηση στο ερώτημα που έθεσε «γιατί δεν κρατήσατε την συνεργασία με το γραφείο μας που ήταν πιο φθηνό, και κυρίως γιατί δεν βγαίνατε σε προσφορές, ως η εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, ώστε να υποβάλουν προσφορά και άλλα γραφεία όπως και το δικό μας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










192