Ανοιχτή συζήτηση «Φιλελευθερισμός: Οι προκλήσεις σήμερα» στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Το Κέντρο Φιλελευθέρων Κύπρου «Hayek»  διοργανώνει την Τρίτη 07 Νοεμβρίου η ώρα 19:00 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αίθουσα 208, ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Φιλελευθερισμός: Οι προκλήσεις σήμερα». Η εκδήλωση, η οποία αποτελεί την επίσημη εκκίνηση των εργασιών του Κέντρου, υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με την βοήθεια των διακεκριμένων ομιλητών της, θα συζητηθούν οι βασικές αξίες του Φιλελευθερισμού, πως μεταβάλλονται στην πράξη αλλά και τις προκλήσεις που καλείται να αντιπαραβληθεί στις σύγχρονες δημοκρατίες. Η εκδήλωση θα αποτελέσει παράλληλα, το έναυσμα μιας ουσιαστικής συζήτησης όσον αφορά την ανάγκη για αναζήτηση τρόπων προστασίας και προώθησης της ατομικής και οικονομικής ελευθερίας στην χώρα μας. 

Το πάνελ της συζήτησης θα αποτελείται από τον Δρα Αριστείδη Χατζή Αναπληρωτή Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  και τον κ. Νίκο Ρωμπαπά, Εκτελεστικό Διευθυντή του Κέντρου Φιλελευθέρων Μελετών .

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί και την επίσημη έναρξη των εργασιών του Κέντρου Φιλελευθέρων Κύπρου ‘Hayek’, το οποίο, ως δεξαμενή σκέψης, φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της συζήτησης και αύξηση της απήχησης πολιτικών που προάγουν την ατομική ελευθερία. Στόχος του Κέντρου είναι να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για στην προώθηση των απαραίτητων εκείνων μεταρρυθμίσεων – πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών- που θα επιτρέψουν στην χώρα μας να μεταβληθεί σε μια πραγματικά ανοιχτή, προοδευτική και ελεύθερη κοινωνία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











136