Ανώνυμος δωρίζει €400.000 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Θα δοθούν στο Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών


Με ιδιαίτερη συγκίνηση το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποδέχθηκε δωρεά χρηματικού ποσού €400.000 από δωρητή, ο οποίος προτίμησε για προσωπικούς λόγους όπως παραμείνει ανώνυμος.

Δείχνοντας με αυτή την ευγενή και γενναιόδωρη χειρονομία του, το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και μέριμνας το οποίο διακατέχει τον δωρητή, ο ίδιος προχώρησε στην πιο κάτω δήλωση:     

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση όλων των Κυπρίων να ενισχύσουμε την μόρφωση των παιδιών μας, για να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας»

Όπως αποφάσισε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ολόκληρο το χρηματικό ποσό θα δοθεί στο Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών, το οποίο θα μεριμνήσει όπως κατανεμηθεί σε φοιτητές ανάλογα με τις ανάγκες και την επίδοση τους. Συγκεκριμένα, το ποσό των €200.000 θα δοθεί εντός του έτους 2013, ενώ το υπόλοιπο θα δοθεί εντός του έτους 2014.  

Η παραχώρηση αυτής της πολύτιμης και γενναιόδωρης δωρεάς, θα βοηθήσει καθοριστικά  στην επίτευξη του βασικού σκοπού του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών Πανεπιστημίου Κύπρου, που είναι η παροχή οικονομικής βοήθειας για στήριξη και ευημερία των άπορων φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Η σημερινή κρίσιμη οικονομική κατάσταση στην Κύπρο είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση στον αριθμό των φοιτητών μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και των οποίων οι αιτήσεις στο Σωματείο για παραχώρηση οικονομικής βοήθειας για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, ξεπέρασαν τις 800.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η πανεπιστημιακή κοινότητα εκφράζουν τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους προς το δωρητή, αφού μέσω αυτής της δωρεάς θα δοθεί η δυνατότητα σε πολλούς φοιτητές να συνεχίσουν την φοίτηση τους, ενώ υπό άλλες συνθήκες θα αναγκάζονταν τουλάχιστον για ένα προσωρινό διάστημα να τη διακόψουν, λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου,

«Το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι πραγματικά ευλογημένο και υπερήφανο που περιλαμβάνει άτομα σαν τον συγκεκριμένο δωρητή, στους πιστούς του φίλους και συμμάχους, οι οποίοι με ανιδιοτέλεια το στηρίζουν εμπράκτως, ενώ παράλληλα μας κινητοποιούν με το παράδειγμά τους».

Σε συνέχεια ο Πρύτανης δήλωσε επίσης ότι,

«Σύνθημα μας είναι ότι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν θα χάσουμε κανένα φοιτητή λόγω οικονομικής κρίσης. Θα στηρίξουμε τα νέα παιδιά γιατί τα έχει ανάγκη η νέα Κύπρος που έρχεται».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










119