Αντίδραση ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ στην πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ


Η Συντεχνία Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ) δηλώνει ότι  το αναφαίρετο εργασιακό κεκτημένο και δικαίωμα για συνταξιοδοτικά ωφελήματα αμφισβητείται κατάφωρα από την πρόταση νόμου του βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους σχετικά με τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των Λεκτόρων και Επίκουρων Καθηγητών.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Συντεχνίας, ο κ. Θεμιστοκλέους ανάμεσα σε άλλα επιχειρήματά του δήλωσε ότι οι Λέκτορες και Επίκουροι στο ΠΚ, δεν έθεσαν ποτέ θέμα από 2001 και μετά για τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και με τη στάση τους επιβεβαιώνουν ότι αποδέχονται τον μη-μόνιμο χαρακτήρα της θέσης τους.
“Είναι με λύπη που παρακολουθούμε αυτό το θέατρο του παράλογου να εκτυλίσσεται (όχι τυχαία) στην τελευταία συνεδρία της Βουλής πριν τις θερινές διακοπές, αφού το κατεπείγον δικαιολογήθηκε από τον επινοητή αυτής της θλιβερής πρότασης νόμου με το επιχείρημα ότι `μέχρι την επόμενη ευκαιρία που θα υπάρξει τον Σεπτέμβριο θα είναι πολύ αργά γιατί μέχρι τότε τα πανεπιστήμια θα φέρουν τη Βουλή προ τετελεσμένων`”, αναφέρει η ανακοίνωση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










118