Αντικαταστάτες Μέσης: Δεν υφίσταται ο ορισμός ‘συμβασιούχος’ στη Μέση όπως τον χρησιμοποιείτε


Η Eπιτροπή Αντικαταστατών Μέσης Εκπαίδευσης-Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για  κατοχύρωση των συμβασιούχων σχετικά με το θέμα της αλλαγής του καταλόγου διοριστέων.

Η Επιτροπή τονίζει: «Να ξεκαθαριστεί τελεσίδικα ότι ο ορισμός "ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ" , ειδικά στη Μέση Εκπαίδευση, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (επί της ουσίας) και εξηγούμαστε. Ποιός είναι λοιπόν ο "συμβασιούχος" σύμφωνα με αυτούς που χρησιμοποιούν τον όρο;  Κάποιος που εργαζόταν τα τελευταία 2-3 χρόνια  ή λιγότερα ή περισσότερα  και φέτος είναι αντικαταστάτης δε θεωρείται συμβασιούχος και κάποιος που έτυχε να διοριστεί φέτος για πρώτη φορά ως συμβασιούχος θεωρείται; Yπάρχουν άπειρα ερωτήματα τα οποία δε θα αναφερθούν εδώ, απλά το προηγούμενο ερώτημα είναι τροφή για προβληματισμό κάποιων.(όχι των πολιτικών, γιατί φάνηκε έντονα πόσο αδαείς είναι με το ζήτημα).

Και συνεχίζει:

     «Επί  της ουσίας του θέματος, η Eπιτροπή Αντικαταστατών Μέσης Εκπαίδευσης-Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ,θυμίζει και υπογραμμίζει τις δεσμεύσεις ΟΛΩΝ όπως οριοθετήθηκανστη συνάντηση της Χοιροκοιτίας(19/10) μπροστά σε 300 εκπαιδευτικούς. Η επιτροπή αναμένει το  ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ πριν την εφαρμογή του οποιουδήποτε νέου σχεδίου, θέση την οποία στήριξαν ΟΛΟΙ στη συνάντηση και η οποία βρίσκεται στην  πρόταση της Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. Τίποτα λιγότερο δε θα γίνει αποδεκτό από την Επιτροπή».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










235