Αντίθετο το Κοινοτικό Συμβούλιο Παναγιάς στο κλείσιμο του Γυμνασίου


Το Κοινοτικό Συμβούλιο Παναγιάς θεωρεί αδιανόητο να τερματισθεί η λειτουργιά του γυμνασίου της γενέτειρας του εθνάρχη Μακαρίου, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Μιχαήλ Γεωργίου.

Όπως είπε θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να αναδιοργανώσει καλύτερα την εκπαιδευτική περιφέρεια της περιοχής αφού μαθητές που κατάγονται από κοντινές στην Παναγιά κοινότητες φοιτούν σε άλλα γυμνάσια αντί σε αυτό της περιφέρειας τους. 

Ως αντισταθμιστικό μέτρο για την κοινότητα, το κράτος προτίθεται να λειτουργήσει στο χώρο του σχολείου Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που θα στελεχώνεται από εκπαιδευτικούς που θα είναι υπό την εποπτεία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και η λειτουργία του θα είναι συνεχής. Το Κέντρο θα επισκέπτονται μαθητές και φοιτητές τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Το Υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι με δημιουργία του Κέντρου, η κοινότητα της Παναγιάς θα αναζωογονηθεί. Ο προγραμματισμός είναι το Κέντρο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει το Σεπτέμβριο του 2015.

Το γυμνάσιο Παναγιάς θα κλείσει από την επόμενη σχολική περίοδο λόγω της αισθητής μείωσης του αριθμού μαθητών που θα φοιτούσαν στο σχολείο την περίοδο 2014-2015, οι οποίοι θα ήταν μόνο 7.  

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής προτίθεται να μεταφέρει στην κοινότητα τις θέσεις του Υπουργείου σε συνάντηση που προγραμματίζεται για τις 17 Ιουλίου.  

Το Γυμνάσιο Παναγιάς κόστιζε 350.000 ευρώ ετησίως, με το κόστος ανά μαθητή για το κράτος να ξεπερνά τις 50.000 ευρώ. 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










297