Απάντηση ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε. στον προϊστάμενο των ΚΙΕ


   Αναφορικά με τις  χθεσινές δηλώσεις του Προϊστάμενου των Κ.Ι.Ε., κ. Λοΐζου Αναστασιάδη ότι οι εκπαιδευτικοί των Κ.Ι.Ε. αμείβονται πολύ καλά το 45λεπτο και ότι το κράτος δεν μπορεί να εργοδοτήσει 4000 εκπαιδευτικούς, ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε.

παραθέτει τα εξής:

  «Οι δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη είναι ανυπόστατες και  έχουν ως σκοπό να παραπλανήσουν. Ο Σύνδεσμος διευκρινίζει ότι το μέγιστο όριο ωρών που μπορεί να αναλάβει ένας εκπαιδευτικός των ΚΙΕ είναι 12 διδακτικές περίοδοι των 45 λεπτών την εβδομάδα. Από τα δεδουλευμένα του ο εκπαιδευτικός ως αυτοεργοδοτούμενος πρέπει να καταβάλει κάθε μήνα  το 14,6% στις κοινωνικές ασφαλίσεις, δεν πληρώνεται τους τέσσερις μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβρη και δεν πληρώνεται Χριστούγεννα, Πάσχα και αργίες.

     Αναφορικά , με τον ισχυρισμό ότι το κράτος δεν μπορεί να εργοδοτήσει 4000 εκπαιδευτικούς, υπό το καθεστώς του δημόσιου υπαλλήλου να τονίσουμε πως εμείς ζητάμε την επαναφορά μας στο καθεστώς του μισθωτού (δεν εμπίπτει στη κατηγορία του δημοσίου υπαλλήλου). Δηλαδή, να δικαιούμαστε ανεργιακό επίδομα, ταμείο αδειών και οι κοινωνικές ασφαλίσεις να καταβάλλονται εξ ημισείας με το κράτος. Ζητούμε με άλλα λόγια την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία μας είχαν αποκοπεί με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, η οποία καταδίκασε μια ήδη ευάλωτη ομάδα νέων εκπαιδευτικών στη ταπείνωση, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Λυπούμαστε πραγματικά, που ο κ. Αναστασιάδης φαίνεται να αγνοεί τη βασική διαφορά του δημόσιου υπαλλήλου από τον μισθωτό.

    Ο κ. Αναστασιάδης είναι λειτουργός του Υπουργείου και δεν έχει την αρμοδιότητα για τέτοιου είδους δηλώσεις. Ο ίδιος όφειλε ως προϊστάμενος της υπηρεσίας να οργάνωνε ορθά την υπηρεσία του και να μην επικρατούσε χάος. Να υπενθυμίσουμε ότι η έναρξη των ΚΙΕ την φετινή χρονιά ήταν επεισοδιακή , αφού εκτός του ότι καθυστέρησε να γίνει η ανάθεση τμημάτων στους εκπαιδευτικούς, δεν ακολουθήθηκε σε πολλές περιπτώσεις ο κατάλογος μοριοδότησης, δόθηκαν τμήματα σε εκπαιδευτικούς που δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται και σε άλλους τα τμήματα που δόθηκαν,  συνέπιπταν οι ώρες. Επίσης,  η καταβολή των μισθών μας άργησε τον μήνα Οκτώβριο αφού ο προϊστάμενος μας , που ήταν ο μόνος αρμόδιος να υπογράψει τα τιμολόγια μας απουσίαζε σε ταξίδι και δεν μερίμνησε ώστε κάποιος άλλος λειτουργός του υπουργείου να εξουσιοδοτηθεί για να διεκπεραιώσει την υπογραφή τιμολογίων και να πληρωθούμε εγκαίρως.

        Δηλώνουμε ευθαρσώς ως Διοίκηση του Συνδέσμου, πως τέτοιες δηλώσεις και προσεγγίσεις από τον προϊστάμενο των ΚΙΕ είναι το ολιγότερο άδικες αλλά και καταδικαστέες.

ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε.

ΟΕΚΔΥ – ΣΕΚ

ΠΑ.Σ.Ε.Υ – ΠΕΟ»

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











123