Απάντηση στην Πρωτοπορία για τη δεύτερη εξεταστική


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΕΑ*

Αν και δεν είχα σκοπό να μπω σε δημόσια αντιπαράθεση, η χθεσινή ανακοίνωση της Πρωτοπορίας, δεν μου αφήνει άλλη επιλογή από το να απαντήσω αναλυτικά στα όσα καταλογίζουν σε εμένα και την Προοδευτική Κ.Φ. Ας πάρουμε λοιπόν όλα τα σημεία από την αρχή.

1) Η Πρωτοπορία κάνει λόγο για κλοπή της δικής της πρότασης. Εγώλέω ότι η πρόταση που είχα στα χέρια μου ως μέλος της Συγκλήτου προερχόταν από την ΠΟΦΕΝ. Ούτε την έκλεψα ούτε την έκανα “copy” όπως λένε. Την πήρα από την ΠΟΦΕΝ. Με τη σφραγίδα της ΠΟΦΕΝ πάνω. Ήταν μια ολοκληρωμένη πρόταση για δωρεάν δεύτερη εξεταστική για όλους τους φοιτητές. Μάλιστα απ’ ότι γνωρίζω, η πρόταση αυτή είχε γραφτεί από την Προοδευτική ΚΦ.

2) Η Πρωτοπορία λέει ότι οι διεργασίες για την δεύτερη εξεταστική ξεκίνησαν αμέσως μετά την ανάληψη της Προεδρίας από αυτή τον Μάη του 2012. Εγώ απαντώ ότι κατά τη δική μου θητεία ως μέλος της Συγκλήτου (Δεκέμβριος 2011 – Μάης 2012) γίνονταν εντατικές διεργασίες τόσο από τους εκπροσώπους των φοιτητών στη Σύγκλητο (3 στελέχη της Προοδευτικής και 1 στέλεχος της Πρωτοπορίας), όσο και από τον Πρόεδρο της Φοιτητικής Ένωσης (στέλεχος της Προοδευτικής), στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου.  Μέσα από αυτές τις διεργασίες έγιναν κάποιες αλλαγές στη πρόταση ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

3) Η Πρωτοπορία αναφέρει ότι η δεύτερη εξεταστική εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2013. Ξεχνά όμως να αναφέρει ότι αυτό ήταν συμφωνημένο από τις 29 Μαρτίου του 2012 σε συνεδρία της Επιτροπής Ακαδημαϊκών Θεμάτων της Συγκλήτου. Η συνεδρία αυτή έγινε αποκλειστικά για να συζητηθούν και οι τελευταίες πτυχές της νέας πρότασης για τη δεύτερη εξεταστική. Αυτό αποδεικνύει ότι γινόταν σοβαρή δουλειά στη Σύγκλητο κατά τους προηγούμενους μήνες.

Θέλω να επαναλάβω ότι δεν αμφισβήτησα τη συμβολή της Πρωτοπορίας ή οποιουδήποτε συναδέλφου προέρχεται από αυτήν στην όλη διαδικασία. Ούτε αμφιβάλλω ότι μετά την ανάληψη της Προεδρίας από την Πρωτοπορία οι διεργασίες συνεχίστηκαν επιτυχώς από τον νέο Πρόεδρο και από τα νέα μέλη της Συγκλήτου. Είναι όμως τεράστια αδικία να ισχυρίζονται ότι οι διεργασίες για την δεύτερη εξεταστική ξεκίνησαν μετά την ανάληψη της Προεδρίας από την Πρωτοπορία, τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς για την δεύτερη εξεταστική είχε ήδη γίνει πριν τις φοιτητικές εκλογές του Μάη.

Για ποιο λόγο η Πρωτοπορία ξεκίνησε αυτή την αντιπαράθεση όσον αφορά τη δεύτερη εξεταστική;

Γιατί επιδιώκει να «διαγράψει» την δουλειά που έγινε από τους εκπροσώπους των φοιτητών στη Σύγκλητο και το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου;

Για ποια copies μιλά η Πρωτοπορία; Ας τα παρουσιάσει μαζί με τα πρωτότυπα έγγραφα.

Τελειώνοντας θέλω να πω ότι κάποιοι δουλέψαμε πολύ σκληρά για την εφαρμογή της δεύτερης εξεταστικής και αυτό, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Ας μην ξεχνούμε ότι υπάρχουν τα  πρακτικά των συνεδριών που αποδεικνύουν τις εντατικές διεργασίες σε Σύγκλητο και Συμβούλιο. Η Προοδευτική Κ.Φ. έχει κάθε δικαίωμα να προβάλλει την επιτυχημένη δουλειά των στελεχών της όσον αφορά τη δεύτερη εξεταστική. Κανενός την δουλειά δεν καπηλεύεται ούτε έχει τέτοια ανάγκη.

*Προοδευτική ΚΦ Πανεπιστημίου Λευκωσίας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










557