Απάντηση στο Μάριο Δημητρίου


ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΤΤΙΧΗ*

Αυτό απαιτούν οι καιροί και αυτό κάνει η νεολαία του τόπου. 3500 χιλιάδες νέοι της Κύπρου χθες έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η νέα γενιά δεν συμβιβάζεται και παλεύει για μια Κύπρο έξω από Μηχανισμούς Στήριξης, μνημόνια  και Τρόικα.

Δυστυχώς, κάποιοι τυφλωμένοι από το μίσος τους προς την Αριστερά, εξαπολύουν μύδρους κατά της νεολαίας για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αναφέρομαι στο άρθρο του κ. Μάριου Δημητρίου στην εφημερίδα Σημερινή με τίτλο «Κομματικές Σοφιστείες, μαθητικός διχασμός».

Θα έπρεπε κ. Δημητρίου να σκεφτείτε ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε, της οικονομικής υποδούλωσης και αποικιοκρατίας, το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός είναι να σπέρνετε το μίσος και ο διχασμός. Αυτό έκαναν άλλοι, τότε σε άλλες εποχές.

Στην σύγχρονη ιστορία του τόπου, η νεολαία πρωτοστάτησε σε όλους τους  αγώνες του λαού μας, εθνικούς, κοινωνικούς, εργατικούς και πολιτικούς.

Η νεολαία ήταν μπροστάρης την δεκαετία 50 - 60 στον αντιαποικιακό αγώνα του λαού για ανεξαρτησία. Αυτό δεν αποτελεί σχήμα λόγου, αφού το μαρτυρούν οι θυσίες πολλών νέων στον αγώνα αυτό.

Η νεολαία ήταν μπροστάρης και κατά τη δεκαετία 60 – 74, δηλώνοντας τη στήριξη της στον πρόεδρο Μακάριο υπέρ της ανεξάρτητης Κύπρου, ενάντια στις προσπάθειες διχοτόμησης του νησιού που σχεδιάζονταν από ντόπιους και ξένους.

Η νεολαία ήταν μπροστάρης και τον μαύρο Ιούλη του 1974. Τόσο στο προδοτικό πραξικόπημα, όσο και στην βάρβαρη τουρκική εισβολή, χιλιάδες ήταν οι νέοι που αντιστάθηκαν για να μην καταλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και στη συνέχεια πολέμησαν τον τούρκο εισβολέα. Υπάρχουν τα μνημεία με τους πεσόντες τόσο στο πραξικόπημα, όσο και στην εισβολή που μαρτυρούν του λόγου το αληθές.

Η νεολαία συνεχίζει να είναι μπροστάρης και μετά το δίδυμο έγκλημα του Ιουλίου του ‘74 στους αντικατοχικούς αγώνες του λαού μας, για ανεξαρτησία, λευτεριά και δημοκρατία.

Η νεολαία σήμερα είναι μπροστάρης και στους νέους αγώνες που έχουμε να δώσουμε απέναντι στην οικονομική χούντα και των εδώ συμμάχων τους, που προσπαθούν να υποτάξουν το λαό μας και να απομυζήσουν τον τόπο μας. Παλεύει για  το σύνολο του λαού μας, ακόμη και για σας κύριε Δημητρίου, που δεν σας είδαμε ακόμη στο δρόμο μαζί με τον υπόλοιπο λαό μας.

Αυτή είναι η αγωνιζόμενη Κυπριακή νεολαία, είτε αρέσει, είτε όχι! Γι’ αυτό αφήστε στο περιθώριο τις οποιεσδήποτε σοφιστείες και ελάτε μαζί με το Μαθητικό και Φοιτητικό Κίνημα! Η νεολαία σας θέλει σύμμαχο και όχι κάτι άλλο. Αναμέναμε, βέβαια, τουλάχιστο να χαιρετίσετε τις πιο μαζικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις των τελευταίων  χρόνων.

Τα μηνύματα που έστειλε η νεολαία στη μαζική της κινητοποίηση είχαν πολλούς παραλήπτες. Βροντοφώναξαν ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΓΙΣΕΙ! ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Αυτό ζητά η νεολαία κύριε Δημητρίου και όχι τον κομματικό διχασμό, τον οποίο ισχυρίζεστε εσείς. Όλος ο λαός να δώσει τη μάχη για απεμπλοκή από την Τρόικα και τους εδώ σύμμαχους της.

*Μέλος Κ.Σ. ΕΔΟΝ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










240