Απάντηση ΥΠΠ σε δημοσίευμα για μαθήτρια με ειδικές ανάγκες


«Λυπηρό που για άλλη μια φορά μια περίπτωση παιδιού με ειδικές ανάγκες, ενώ αντιμετωπίζεται με τόση ευαισθησία και ενδιαφέρον, τυγχάνει εκμετάλλευσης»

Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» με ημερομηνία 2/12/2017, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) δηλώνει τα ακόλουθα:

 «Το ΥΠΠ αντιμετωπίζει όλα τα θέματα που αφορούν στα παιδιά με ειδικές ανάγκες με ιδιαίτερη ευαισθησία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα αλλά πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας.

 Η περίπτωση της μαθήτριας, στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα, είναι πολύ καλά γνωστή στο ΥΠΠ. Όλοι οι εμπλεκόμενοι λειτουργοί είναι σε συνεχή επικοινωνία με την οικογένεια καθώς και με άλλους φορείς, οι οποίοι έχουν αποταθεί σχετικά σε αυτό. Έχουν επεξηγηθεί σε όλους τους ενδιαφερομένους οι διαδικασίες, οι οποίες ακολουθούνται για την αγορά εξειδικευμένου εξοπλισμού για την εξυπηρέτηση των αναγκών των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

 Για την αγορά του αναγκαίου τροχοκαθίσματος προς εξυπηρέτηση των αναγκών της συγκεκριμένης μαθήτριας, το ΥΠΠ έχει προκηρύξει διαγωνισμό ακολουθώντας τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων. Η προθεσμία υποβολής προσφορών έληξε την 1/12/2017 και οι προσφορές οι οποίες έχουν υποβληθεί από τους διάφορους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς θα αξιολογηθούν από επιτροπή αξιολόγησης στις 5/12/2017. Με την κατακύρωση των προσφορών η ανάδοχος εταιρεία θα προχωρήσει στην παράδοση του εξοπλισμού εντός των χρονικών ορίων που καθορίζονται από τη σύμβαση.

 Μέχρι να ολοκληρωθεί η πιο πάνω διαδικασία το ΥΠΠ προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να παραχωρηθεί στη μαθήτρια,  υπό μορφή δανεισμού, άλλο τροχοκάθισμα. Έγινε εισήγηση για χρήση δύο τροχοκαθισμάτων, εκ των οποίων το ένα αξιολογήθηκε από ειδικούς φυσιοθεραπευτές ως κατάλληλο, με τις απαιτούμενες προσθήκες, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της μαθήτριας.

 Σημειώνεται ότι το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχει ήδη αγοράσει τροχοκάθισμα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της μαθήτριας.

 Επισημαίνεται για ακόμα μια φορά ότι το ΥΠΠ ενεργώντας πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών όλων των παιδιών. Είναι λυπηρό που για άλλη μια φορά μια περίπτωση παιδιού με ειδικές ανάγκες, ενώ αντιμετωπίζεται με τόση ευαισθησία και ενδιαφέρον, τυγχάνει εκμετάλλευσης αυτή την ιδιαίτερη χρονική περίοδο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










232