Απεργία πείνας από ιδιοκτήτη τεμαχίου που απαλλοτριώθηκε για ανέγερση του Γυμν. Θεοσκέπαστης Πάφου


Υπ. Εωτερικών: Θα δοθεί η αποζημίωση όταν συμφωνήσουν οι συνιοδιοκτήτες για τη διανομή του ποσού

Δεκαέξι χρόνια περιμένει ο 65χρονος σήμερα Δημήτρης Κωνσταντίνου από τη Χλώρακα να αποζημιωθεί από το κράτος για την περιουσία του η οποία απαλλοτριώθηκε για σκοπούς ανέγερσης του Γυμνασίου.

Σήμερα, κάτω από το βάρος  σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και μπροστά στο κίνδυνο ο ίδιος αλλά και τα παιδιά του να χάσουν τα σπίτια τους αφού δεν μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους, δεν είχε άλλη επιλογή.

Από το πρωί  πραγματοποιεί  απεργία πείνας έξω από το γυμνάσιο Θεοσκέπαστης. Εκεί που πριν από 16 χρόνια  διατηρούσε θερμοκήπια και καλλιεργούσε διάφορες φυτείες  εξασφαλίζοντας για την οικογένεια του ένα  ικανοποιητικό εισόδημα. Δίπλα του βρίσκεται  η σύζυγος και τα παιδιά τους.

Με παράπονο  δηλώνει πως δεν φτάνει που το κράτος δεν του έχει καταβάλει τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ίσως και περισσότερα ως αποζημίωση για την περιουσία του που είχε απαλλοτριωθεί, καλείται να πληρώσει ετησίως  και όλους τους φόρους ως ιδιοκτήτης του τεμαχίου.

Για πολλοστή φορά σήμερα απευθύνει έκκληση προς τον αρμόδιο υπουργό και όλους τις κρατικές υπηρεσίες να επανεξετάσουν  το αίτημα του και του καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που δικαιούται από την απαλλοτρίωση της περιουσίας του.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εσωτερικών
«Αναφορικά με θέμα που προέκυψε στην επικαιρότητα, κατόπιν απεργίας πείνας ιδιοκτήτη απαλλοτριωθέντος τεμαχίου γης στην Πάφο με την αιτιολογία ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Κτηματολόγιο) «καθυστερούν», όπως λέχθηκε, «την καταβολή της αποζημίωσής του», ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, σε σημερινή παρέμβαση του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, Πρωινό Δρομολόγιο, υποσχέθηκε να διερευνήσει το θέμα εντός της ημέρας και να δώσει απάντηση. Η διερεύνηση έχει ολοκληρωθεί και, όπως το υποσχέθηκε ο κ. Υπουργός, δίνουμε στη δημοσιότητα την απάντηση του ΥΠΕΣ:
«Το εν λόγω ακίνητο απαλλοτριώθηκε μέρος με τη Γνωστοποίηση απαλλοτρίωσης Δ.Π888/21.9.2001 και το Διάταγμα απαλλοτρίωσης Δ.Π 707/19.7.2002 για τον πιο πάνω σκοπό: Απαλλοτρίωση τεμαχίου με σκοπό την ανέγερση νέου Γυμνασίου δυτικά της Πάφου και διαμόρφωση του οδικού δικτύου της περιοχής που θα εξυπηρετεί το σχολείο (Τεμάχιο με αρ. 614, Φ/ΣΧ 51/2, ενορία Μούτταλος –Πάφος).
Το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, σύμφωνα με τον Νόμο, απέστειλε έντυπες προσφορές με το ποσό αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι κατά την ημερομηνία γνωστοποίησης της απαλλοτρίωσης σύμφωνα με το εγγεγραμμένο μερίδιο τους.
Επί του υπόλοιπου ακινήτου, το οποίο είναι εκτός απαλλοτρίωσης, υπάρχουν κατοικίες οι οποίες έχουν πωληθεί σε διάφορα πρόσωπα, τα οποία έχουν καταθέσει πωλητήρια έγγραφα και επειδή το ακίνητο κατέχεται σε αδιανέμητα μερίδια, ζητήθηκε από τους συνιδιοκτήτες, προκειμένου να τους καταβληθεί το ποσό αποζημίωσης, να παρουσιάσουν τις έγγραφες συγκαταθέσεις των αγοραστών των κατοικιών ως επίσης και τη διανομή του ακινήτου ώστε να πληρωθεί το ποσό αποζημίωσης. 
Έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Τμήμα για επίλυση του θέματος οι οποίες απέβησαν άκαρπες και οι συνιδιοκτήτες δεν έχουν ανταποκριθεί. Το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας παρέπεμψε την υπόθεση στο Δικαστήριο (Παραπομπή 40/11) για οριστικοποίηση του ποσού αποζημίωσης και η υπόθεση εκκρεμεί από τότε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου. 
Η διαδικασία ολοκληρώνεται άμεσα αν οι συνιδιοκτήτες συμφωνήσουν στη διανομή του ποσού αποζημίωσης». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










222